• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 08 Ağustos 2023 15:43

‘İkinci bir Kaş yok’

‘İkinci bir Kaş yok’

Kaş’ta yapılmak istenilen plan tadilatı Büyükşehir Belediye Meclisi’nde reddedilirken CHP eski İl Başkanı Nusret Bayar, “Kaş şimdilik kurtuldu” dedi.

Antalya’nın Kaş ilçesindeki kaçak inşaatlara dikkat çeken Bayar, “Kaçak inşaatlarla gündemden düşmeyen, plansız büyümesiyle yaşanabilirliğini gün geçtikçe kaybeden Kaş; Şimdide Makyol-Setur ortaklığı olan, Makmarin AŞ tarafından işletilen Kaş Marina’da Ticari alanlar, yüzer iskeleler ve oteller içeren imar değişikliği talebinde bulundular. MHP ve AKP Meclis üyelerinin oylarıyla Kaş Belediye Meclisi’nden geçen İmar değişikliği, Kaş severlerin büyük gayretleri ve 07 / 08 / 2023 tarihinde toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi’nde duyarlı üyelerin oylarıyla reddedilerek Kaş büyük bir rant ve talandan şimdilik kurtuldu” ifadelerini kullandı.

ÖNCE İMAR SORUNUNU ÇÖZMEK GEREKİR

“Tarihiyle, doğasıyla, kültürüyle, güzelliklerini kaybetmeden yaşanabilir bir Kaş’ı korumak ve yaşatmak için, öncelikle ruhsatsız (kaçak) yapılaşmayı derhal sonlandırmak ve Kaş’ın yerleşim imar sorununu derhal çözmek gerekiyor” diyen Nusret Bayar, “2000 Civarında kaçak, ruhsatsız inşaattan bahsedilen Kaş’ta, yerel seçimlerin ayak sesleri duyulmaya başlarken, mantar gibi ruhsatsız inşaatların başlayacağıda herkesin dilinde. Bugüne kadar ruhsatsız yapılan inşaatların sonlandırılması konusunda ne Kaş Belediyesi ne de Antalya Büyükşehir Belediyesi görevlerini yapmamışlardır. Plansız, proğramsız ve düzensiz hızla büyüyen , büyürkende çirkinleşen, yaşanırlıktan uzaklaşan Kaş’a bir an önce , Kaş ve Antalya Büyükşehir Belediyesi neşteri vurmaları gerekiyor” açıklamasında bulundu.

Haber: Yalçın KÜÇÜK