• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 23 Mayıs 2021 15:32

Hipodrom Yalan Hikayesine Döndü

Hipodrom Yalan Hikayesine Döndü
Antalya’nın gündemine ilk olarak 2008 yılında o zamanki AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak’ın girişimleri ile Antalya gündemine gelen Döşemealtı İlçesi’ne yapımı düşünülen Hipodrom aradan geçen 13 yıla karşın halen sonuçlanamadı. Hipodrom inşaatı

Antalya’nın gündemine ilk olarak 2008 yılında o zamanki AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak’ın girişimleri ile Antalya gündemine gelen Döşemealtı İlçesi’ne yapımı düşünülen  Hipodrom aradan geçen 13 yıla karşın halen sonuçlanamadı. Hipodrom inşaatı yarım kaldı.

Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi ve turizmin başkenti Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde hizmet verecek 10. hipodromun, duyulmasının ardından herkesi bir heyecan sardı. Fakat başlanan inşaatın uzun zamandır bitirilememiş olması kafalarda soru işaretlerine neden olmuştu.

TJK KUPONLARA ANTALYA’YI EKLEMİŞTİ

2008 yılında AK Parti milletvekili Sadık Badak’ın gündeme getirdiği Antalya Hipodromu, tam 4 sene sonra 2012 yılında Bakanlığın 5 milyon TL’yi ot-mera parası olarak ödemesiyle, Maliye Bakanlığının tahsis etme süreci başladı. Tahsis edilmenin ardından yer hakkında bazı kanuni işlemler ve zorluklar ortaya çıkmıştı. Bu zorlukların 2013 yılında imar planlarında yapılan değişikliklerle aşılmasının ardından, Büyükşehir Belediye Meclisi onayına sunulmak üzere o zamanki Belediye Başkanı Nurettin Tursun tarafından gönderilir. Bu arada TJK tarafından kuponlara Antalya hipodromunun ismi eklenmişti.

ÇAVUŞOĞLU 2017’DE DUYURMUŞTU

Dönemin TJK Başkanı Yasin Ekinci 2015 yılında Antalya ve Samsun’a hipodrom açmak üzere görüşmelerin sürdüğünü ve 2016 yılında yaptığı açıklamasında ise Antalya’nın 2017 yılına yetişeceğinin müjdesini vermişti. 2017 yılına gelindiğinde, yani 9 yıllık sürecin sonunda Dışişleri Bakanı ve Antalya Milletvekili olan Mevlüt Çavuşoğlu tarafından hipodromun tüm detayları Şubat ayında medya ile paylaşmıştı.

İHALELER GÜNDEME OTURMUŞTU

Antalya’nın Döşemealtı İlçesi’ne kazandırılmak istenilen Hipodrom ile ilgili ilginç bir de ihale süreci yaşanmıştı. İhaleyi ilk alan firma; 24.07.2014 tarihinde 158.185.277,24 TL bedelle ÖZKA İNŞAAT olmuştu. Bu rakam biraz yüksekti ve tepki olunca ikinci ihalede daha makul bir rakama 109.418.646 TL‘ye YAPI ve YAPI İNŞAAT firmasına verilmişti.

BİTMEK BİLMEYEN HİPODROM

Hipodrom girişindeki tabelasında yazdığı gibi 2017 yılının Nisan ayında başlayıp, Aralık ayında bitmesi gereken Hipodrom 2021 yılının Mayıs ayının sonlarına gelinmesine karşın halen bitirilemedi. 2017 Temmuz ayına gelindiğinde İlçe Belediyesi tarafından ruhsatı imzalanarak yer teslimi yapmış ve inşaat başlamıştı. Fakat 2018 yılında yarış programına koyulmasına rağmen hipodrom bitmez yarışlar diğer hipodromlara kaydırılır.

2017 yılında teslim edilecek hipodrom 2018 yılının yarış programında yer almasına, hatta kuponların üzerinde ismi olmasına rağmen neden bir türlü bitmez! Hal böyle olunca akla bir sürü soru geliyor. Acaba ödenek mi gecikmiştir yoksa firmada bir aksama mı vardır? Ya da arazi ile ilgili farklı bir konu mu ortaya çıktı bilinmiyor.

Döşemealtı Yağca Mahallesi sınırları içerisinde, 811 dönüm arazi üzerine inşa edilecek hipodrom şantiyesi etrafı TJK logosu olan duvarlarla çevrili. Bir süre daha çalışmalar devam etmiş ve bu kez 2019 yılında inşaatın tamamlanacağı dillendirilir ama yine bitmez. Daha önce TJK’ya teslim edilme tarihi gerçekleşmediği ve TJK koşu listesine Antalya’yı koymasına karşın inşaat bitmemişken 2019 yılında tamamlanacağı açıklanan hipodromu bu kez TJK koşu listesine koymamıştı.

YETKİLİLER AÇIKLAMA YAPMIYOR

2008 Yılında ilk olarak Antalya gündemine gelen, ilk olarak 2017’de tamamlanacağı açıklanan ve ardından 2019 yılında bir kez daha bitirilme sözü verilen Antalya’nın Döşemealtı İlçesi Yağca Mahallesi sınırlarındaki hipodromun neden bitmediği merak edilirken hiçbir yetkiliden açıklama yapılmaması kafalarda soru işaretleri oluşturuyor.

 

Haber: Yalçın KÜÇÜK

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.