ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 13 Mayıs 2024 11:39

Gazze'de anne olmak...

Gazze'de anne olmak...

Dünyanın dört bir yananıda olduğu gibi Türkiye'de de üniversitelerde Filistin'e destek eylemleri sürüyor. Kültür Memur-Sen Antalya İl Temsilcisi Esat Esmeray'dan da Filistin'e destek geldi.

Anneler Günü'nde Gazze'deki annelerin gözyaşları içerisinde olduğuna işaret eden Esat Esmeray, Gazzeli anneler, İsrail’in yaklaşık 7 aydır sürdürdüğü acımasız saldırıları altında Anneler Günü’nü büyük bir acı ve ağır imtihan içinde geçirdiğini söyledi.

HER GÜN 37 ÇOCUK ANNESİNİ KAYBEDİYOR

Esmeray, "İsrail’in 7 Ekim 2023'ten bu yana ayırt etmeksizin on binlerce ton bomba yağdırdığı Gazze Şeridi'nde yaklaşık 10 bin kadın hayatını kaybederken, Filistinli anneler saldırılar altında ölüm ve kıtlık arasında defalarca göçe maruz kaldıkları zorlu koşullarda çocuklarını hayatta tutmak için yaşam mücadelesi veriyor. BM raporuna göre, İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde her gün ortalama 37 çocuk annesini kaybediyor" ifadelerine yer verdi.

AÇIK HAPİSHANEYE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

İsrail'in uluslararası hukuku hiçe sayarak Filistin topraklarını işgal ve ilhak ettiğini söyleyen Esat Esmeray, "Açık hapishaneye dönüştürülen alanda yüzbinlerce insanın temel ihtiyaçlarından mahrum bırakılmış durumda. İsrail’in masumların hayatlarını ve uluslararası hukuku hiçe sayarak yaptığı kitlesel kıyım, çatışmanın çözümünü zorlaştırmaktadır. Bu bağlamda, sürdürülebilir barış ve istikrarın sağlanabilmesi için uluslararası toplumun etkin bir rol üstlenmesi ve adil bir uzlaşıya varılabilmesi için tüm tarafları diyalog ve müzakereye teşvik etmesi gerekmektedir" şeklinde konuştu.

MÜSLÜMAN ÜLKELER NEDEN SESSİZ?

Müslüman ülkelerin yaşanan katliama karşı sessiz kalmasını eleştiren Kültür Memur-Sen Antalya İl Temsilcisi Esat Esmeray, "Adına İslam dünyası denen Müslüman devletler topluluğu, kendisine karşı nasıl bir saldırı, tecavüz, katliam ve soykırım yapılırsa yapılsın, hiçbir zaman buna toplu bir şekilde karşı koyamıyor ve tepkileri, kuru-sıkı laflardan öteye geçmiyor. Ve İsrail, sivilleri toplu şekilde katletmek, binlerce bebeğin üzerine bomba yağdırmak dahil ne yaparsa yapsın, nasıl bir vahşet sergilerse sergilesin, Batı daima ve tek vücut olarak Yahudi devletinin arkasında yer alıyor. Aralarından çıkan bazı çatlak sesler de bir şekilde susturuluyor" açıklamasında bulundu.

Gazze'deki insani durum konusunda "son derece endişeli" olduklarını belirten Esmeray, yaşananların kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Haber: Yalçın KÜÇÜK