ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 09 Şubat 2024 11:00

HEYECANLI BEKLEYİŞ!

HEYECANLI BEKLEYİŞ!

Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıklayan AK Parti'de ilçe belediye başkan adayları bugün Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile Expo 2016 Kongre Merkezi'nde açıklanıyor.

GÖZLERİ KULAKLARI ORADA

Meclis üyeliği başvurusunda bulunanlar ya da düşünenler açısından da ilçe belediye başkan adayları büyük önem taşıyor. Meclis üyesi olmak isteyenlerin gözü kulağı ilçe belediye başkan adaylarına çevrildi. AK Parti ile MHP'nin meclis üyeliklerinin nasıl sıralanacağı ile ilgili yapacağı çalışma merak ediliyor.

LİSTELER NASIL OLACAK?

Listelerin fermuar sistemi ile yapılacağı yoksa seçimlere hangi siyasi parti adayı ile gidiliyorsa o partinin meclis üyeliklerine öncelik verilip verilmeyeceği bilinmiyor. Siyasi partilerin listelerini il seçim kurullarına bütün seçimler için ayrı ayrı olmak üzere en geç 20 Şubat saat 17.00'ye kadar teslim etmeleri gerekiyor. 

BBP VE YRP DE İSİM VERECEK

Cumhur İttfiakı'nda Alanya, Korkuteli, Gazipaşa, Demre ve Finike MHP'ye bırakılırken Büyükşehir ve diğer 14 ilçede AK Parti adayları ile seçimlere gidilecek. Meclis üyeliği listeleri hazırlanırken Büyük Birlik Partisi (BBP) ve Yeniden Refah Partisi'ne (YRP) de bazı ilçelerde meclis üyelikleri verilmesi gündemde. 

GENEL MERKEZDE GÖRÜŞME

AK Parti ve MHP heyetleri, Genel Merkez bazında yerel seçimlere yönelik "seçim iş birliği" için 14'üncü görüşmesini bugün gerçekleştirecek. Heyetlerin Belediye meclis üyeliklerine ilişkin değerlendirme yapması bekleniyor.Her 4 üyeden birinin kadın, birinin ise genç olması hedefleniyor.

Haber: Yalçın KÜÇÜK