• SUR YAPIIIIIII
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 16 Ekim 2023 15:54

HAYATİ UYARI!..

HAYATİ UYARI!..

Jeoloji Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Bayram Ali Çeltik, memleketi Korkuteli’ndeki su sorununa dikkat çekerken barajdaki doluluk oranının her geçen gün azaldığına işaret etti.

Korkuteli Barajı’nın doluluk oranının yüzde 15’lere kadar düştüğüne işaret eden Çeltik, “Mevcut iklim tahminlerine göre 2030 yılına gelindiğinde dünyada yılda yaklaşık 560 felaket olayı ile karşı karşıya kalınabileceği, bunun sonucu olarak en iyi tahminlere göre 37,6 milyon kişinin, en kötü senaryoya göre ise 100,7 milyon kişinin daha iklim değişikliğinin ve afetlerin etkileri nedeniyle aşırı yoksulluk koşullarında yaşamak zorunda kalabileceği öngürülmektedir” ifadelerini kullandı.

Barajlarda su seviyesi düşük olan yerler için su uyarısında bulunan Başkan Çeltik, su kullanımında kısıtlamaya gidilmesi önerisinde bulundu.

Bölgenin tarımla uğraştığına işaret eden Jeoloji Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Bayram Ali Çeltik, bilinçli üretimi işaret etti. Su sorunu yaşanan bölgelerde üretimin daha az su isteyen ürünlere yönelinmesi gerektiğine işaret eden Çeltik, “Kuraklığın önüne geçmemiz gerekiyor ve daha az su isteyen ürünler yetiştirmeliyiz. Dikim yapılmasın demiyoruz ama eldeki verilere bakılarak gerekli dikimlerin yapılması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Başkan Bayram Ali Çeltik, Korkuteli Barajı ile ilgili 1999 ila 2023 yılları arasındaki değişime dikkat etmek için bir de video paylaştı.

Haber: Yalçın KÜÇÜK