• SUR YAPIIIIIII
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 19 Nisan 2024 13:50

Havadaki tehlike

Havadaki tehlike

Tünektepe teleferikte yaşanan kaza sonrasında diğer teleferiklerde de bakım ve onarım işleri yapılırken gözler ziplinelara çevrildi. 

DENETİMLER YENİDEN YAPILIYOR

12 Nisan tarihinde meydana gelen teleferik facİasında bir kişi hayatını kaybetmesinin ardından başlayan denetim, bakım ve onarım tartışmaları devam ediyor. Kaza ile ilgili olarak 5 kişi tutuklanmıştı. Kaza sonrasında Antalya başta olmak üzere diğer illerde bulunan teleferikler bir kez daha elden geçirilmeye başlandı. 

VATANDAŞ DA KONTROL ETMELİ

Son yıllarda popülerliği artan zipline aktiviteleri, doğa sporları sevenler için heyecan verici bir deneyim sunuyor. Ancak zipline kazaları, bu aktivitenin risklerini de beraberinde getiriyor. Zipline gibi aktivitelerde güvenlik önlemlerinin tam ve eksiksiz alınması büyük önem taşırken uzmanlar vatandaşları da binmeden önce kontrol uyarısı yapıyor.

ZİPLİNE KAZALARI KORKUTUYOR

Turizm sezonunun yavaş yavaş açılmaya başlaması ile birlikte özellikle turizm bölgelerinde hizmet veren gözler ziplinelara çevrildi. Sadece yurtdışında değil bugüne kadar Türkiye'nin çeşitli illerinde zipline kazaları meydana geldi. Söz konusu kazalarda hayatını kaybedenler olmazken yaralanmalar meydana gelmişti.

 

Haber: Yalçın KÜÇÜK