• SUR YAPIIIIIII
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 19 Nisan 2024 10:57

Tabiplerde seçim heyecanı

Tabiplerde seçim heyecanı

Antalya Tabipler Odası 5 Mayıs tarihinde sandık başına gidiyor. Önce Hekim Birliği Başkan adayı Dr. Ali Başbuğu, Önce Hekim Birliği'nin siyasi partilerden bağımsız, hükümet edenlerden güdümsüz, önce hekim hakları için hareket ettiğini söyledi.

Dr. Başbuğu, "Antalya Tabipler Odası yönetimi seçimlerinde  tüm hekim arkadaşlarımızın blok desteğini istemekte, el birliği ile hekimleri önceleyen bir yönetim göstermenin sözünü vermektedir" dedi.

HEKİMLERE HİZMET ETMEYEN ANLAYIŞ

"Atatürk ilkeleri doğrultusunda, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın değiştirilemez ilk dört maddesine gönülden bağlıyız!" diyen Dr. Ali Başbuğu, "Önce Hekim Birliği grubu, daha önce defalarca Antalya Tabip Odası yönetiminde görev almış, yönetmeyi ve zsorunları çözmeyi bilen bir gruptur. Mevcut Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi'nin izlediği, hekimleri birleştirmeyen, halktan ve hekim çoğunluğundan kopmuş, hekim haklarına hizmet etmeyen çizgisine karşıyız" ifadelerini kullandı. 

O ALGI YIKILACAK

Önce Hekim Birliği Başkan adayı Dr. Ali Başbuğu, "Önce Hekim Birliği, siyasi partilerden bağımsız, hükümet edenlerden güdümsüz, önce hekim hakları için hareket eder. Sorunları ortak akıl ile çözülmesini amaçlar. Önce Hekim Birliği, Antalya Tabip Odası bizim için ne yaptı algısını yıkarak tüm hekimlerin temsil edildiği etkin bir oda yönetimi oluşturmayı amaçlar. Komspilaksyon ve kötü tıbbi uygulama ayırımı yasada netleşmeli, mesleki sorumluluk sigorta limitleri arttırılmalıdır. Hekimlerin tüketici mahkemelerinde yargılanmalarına son verilmelidir" şeklinde konuştu.

ANGARYALARDAN KURTARILMALIYIZ

"Tüm aile hekimleri kamu binalarında hizmet vermeli, mevzuatları netleştirilmeli, angaryalardan kurtarılmalıdır3 diyen Dr. Ali Başbuğu şöyle devam etti: "Özel sağlık kuruluşlarında çalışan hekimlerin özlük hakları güvenceye alınmalı, şirket kurdurma ve taşoranlaşma gibi zorunluluklar kaldırılmalı, yeşil pasaport hakkı kamudaki meslektaşları gibi tanınmalıdır. Tıp ve uzmanlık eğitimi niteliği, arttırılacak şekilde yeniden düzenlenmelidir. Üniversite ve kamu hastanelerindeki hekimler arasındaki maaş adaletsizliği kaldırılmalıdır."

HEKİME ŞİDDETE CEZALAR ARTTIRILMALI

Dr. Ali Başbuğu, "Hekime karşı şiddet sorununda, sıfır tolerans ile en ağır cezanın uygulanacağı kanunun düzenlenmesi için yoğun çalışma yapılacaktır. SABİM kapatılmadır. Muayenehane açmak hekimlerin özgürlüğüdür. İsteyen muayenehane hekimi, Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşma yapabilmelidir. Muayenehane hekimlerine getirilen anlaşmalı özel hastane sayı sınırlaması kaldırılmalıdır. Tanıtım ve bilgilendirme yönetkmeliğinin, ruhsatsız ve yetkisiz yerlerden ziyade serbest hekimleri hedef alan maddeleri değiştirilmelidir" açıklamasında bulundu.

Dr. Ali Başbuğu son olarak şunları söyledi: "İşyeri hekimlerinin çalışma koşulları, bakanlık bünyesinde açılan birim ile işverenden bağımsız hale getirilmelidir. Ücret, işverenin isisiyatifinden çıkarılarak güvence altına alınmalıdır. Kamu emeklileri emeklilyiğe yansıyacak şekilde ücretlendirilmelidir. Hukuksuz ve keyfi geçici görevlendirilmeler kaldırılmalıdır. Çalışan emeklilerin maaşından yapılan kesintiye son verilmelidir. Emekli hekimler arasındaki maaş farklılıkları giderilmelidir."

LİSTEDE KİMLER VAR?

Önce Hekim Birliği Yönetim Kurulu adayları şu isimlerden oluştu: Dr. Ali Başbuğu, Dr. Selahattin Engin, Dr. Hüseyin Can Ertürk, Dr. Mehmet Karaca, Dr. Selçuk Koçlar, Dr. Birsel Özkaynak ve Dr. Güray Ünlü.

Onur Kurulu aday listesinde Dr. Ercan Akbulut, Dr. Abdullah Erdoğan, Dr. Engin Kalkan, Dr. Safa Özkızıltan ve Dr. Ülkü Tuzluoğlu yer aldı.

Dr. İlkay Eren, Dr. Zekiye Özdemir ve Dr. Nayan Saveren Denetleme Kurulu listesinde yer alırken Üst Kurul Delege adayları ise şu isimlerden oluştu: Dr. Nimet altın, Dr. Özgür Cengiz, Dr. Özgür Çağaç, Dr. Hayrettin Kürklü, Dr. Orhan Tekin, Dr, Tülün Temizkan, Dr. Ata Nevzat Yalçın, Dr. Müjgan Yaz ve Dr. Figen Yıldırım.

Haber: Yalçın KÜÇÜK