• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 25 Haziran 2021 13:22

Görme engellilerin ‘Şarampol’ isyanı

Görme engellilerin ‘Şarampol’ isyanı
Antalya Şarampol Caddesi’nde görme engelliler için yapılan kılavuz çizgilerinin işgali engellilerin yaralanmasına sebep oluyor.

Antalya Şarampol Caddesi’nde görme engelliler için yapılan kılavuz çizgilerinin işgali engellilerin yaralanmasına sebep oluyor.

Beyaz Baston Yönetim Kurulu üyesi İsmail Sabancı Şarampol Caddesine yapılan kılavuz çizgilerinin yolun orta kısmına yapılmasından dert yandı. Sabancı, yağmurlu ve aşırı sıcak günlerde yolu kullanamadıklarını ifade etti. Klavuz çizgilerinin üzerini tezgah ve reklam tabelarının işgal ettiğini söyleyen Sabancı, sokaklarda güvenle yürüyemediklerini dile getirdi.

“YARALANIYORUZ”

Kılavuz çizgilerinin özellikle esnaf tarafından işgal edilmesine sitem eden Sabancı, çoğu zaman masa ya da sandalyelere çarparak yaralandıklarını vurguladı. Sabancı yol çalışmasından sonra kılavuz çizgilerini tekrardan yapılmadığını ifade etti. Sabancı, “İnsanlar kılavuz çizgilerinin farkında olmuyor. Bisiklet yolu olarak kullananlar var. İşlek caddelerde bu dikkatsizlikler yaralanmayla sonuçlanabiliyor. Yaralandıktan sonra çoğu zaman bir iki hafta dışarı çıkamıyoruz” şeklinde konuştu.

“ŞİKAYETİMİZİ İLETTİK”

Kılavuz çizgilerinin asimetrik bir şekilde yapılmamasından dert yanan Sabancı, şikayetlerini aktardıklarını yetkililere aktardıklarını dile getirdi. Sabancı, “Çizgiler, bir bölgede varken diğer bölgede olmuyor. Düzensiz bir yapıya sahip. Yaya yolları çoğu zaman çok dar ve tıklım tıklım. Tüm bunlardan dolayı dışarda gezmemiz çok büyük emek istiyor. Şikayetlerimizi dilekçe şeklinde vermedik ancak toplantılarda sık sık dile getiriyoruz. Umarım bu olay yakın zamanda çözüme kavuşur” diye konuştu.


Haber: Yalçın KÜÇÜK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.