• SUR YAPIIIIIII
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 18 Ocak 2024 10:31

'Gidenin yolu açık olsun'

'Gidenin yolu açık olsun'

Genel seçimlerde CHP küskünlerinin desteklediği TİP önümüzdeki yerel seçimler için de düğmeye bastı. 

TARTIŞMALAR BAŞLADI

CHP'de Genel Başkan değişiminden sonra değişimin yerelde de süreceğine inanlar belediye başkan aday adayı oldu. CHP'de Belediye Başkan aday adayı sayısı fazla olunca gözler genel merkez tarafından açıklanacak isimlere çevrildi. Antalya'da bazı ilçeler açıklanırken tartışmalar da beraberinde geldi.

TİP YENİDEN DEVREDE

Konyaaltı, Kumluca, Serik, Elmalı gibi ilçelerdeki adayların açıklanmasının ardından tepkiler gelmeye başlamıştı. Aday olamayan isimler yeni arayışlar içerisine girerken bu isimler farklı partilerin radarına da girdi. Geçtiğimiz genel seçimlerde koalisyon adaylarını beğenmeyenlerin desteklediği TİP yeniden devrede.

CHP OYLARI DÜŞER Mİ?

CHP’yi TKP ve TİP’e oy kaptırma korkusu sardı. Parti içinde, genel seçim yenilgisinden sonra küskün sol seçmenin TİP'e kayma endişesi duyuluyor. Bu durum CHP oylarında da düşüşe neden olacağı ve İYİ Parti ile de ititfak yapılmaması nedeniyle de bazı ilçelerin kaybedilmesi endişesi yaşanıyor. 

VİCDANLARINA BIRAKIYORUM

Gitmek isteyenin yolunun açık olması temennisinde bulunan CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, CHP'nin oylarında düşüş olacağına inanmadığını söyledi. Başkan Kamacı, "Partimizden aday adayı olmuş ama aday olmayınca başka partiye gidecek varsa önce bunu vicdanına sorması lazım" dedi.

OYLARDA DÜŞÜŞ OLMAZ

Aday adayı olmasına karşın aday olamayınca farklı partilere gittiklerinde vatandaşların bunu sorgulayacağını söyleyen Başkan Kamacı, "O zaman neden CHP'den aday adayı oldunuz diye sorarlar. Gitmek isteyen varsa yolu açık olsun. CHP'nin oylarında düşüş olacağına da inanmıyorum" ifadelerini kullandı.

Haber: Yalçın KÜÇÜK