ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 18 Ocak 2024 10:30

'Ekmek almak hayal oluyor'

'Ekmek almak hayal oluyor'

Kiracılar Dayanışma Platformu STK Başkanı Cengiz Kul, "Önceden ev almak bizler için hayaldi şimdi ise ekmek almak bile hayal olmaya başlıyor" dedi.

"Dar gelirli  halk ezildikce ezildi" diyen Cengiz Kul, "Hergün acaba daha kötüsü ne olabilir derken gün bitmeden yeni zamlarla karşılaşır olduk. Önceden ev almak bizler için hayaldi şimdi ise ekmek almak bile hayal olmaya başlıyor. Bırakın barınma ihtiyacımızı kuru ekmeği bile sağlayamaz hale geliyoruz. Yabancı göçleri gelenler ve onlara sağlanan desteklerin hiçbirini biz dar gelirliler göremiyoruz" ifadelerini kullandı.

Cengiz Kul, "Asgari ücret alan bir vatandaş belediyenin sosyal yardımına başvurduğunda sigortalı çalışıyorsun yardım alamazsın deniliyor bir lokma ekmek vermek için illa sigortasiz işlerde calismamiz yada tam anlamıyla işsiz mi olmamız gerekiyor zaten kimse asgari ücreti tam olarak alamıyor" açıklamasında bulundu.

"Asgari ücretle çalışanların ya maaşında icra haczi oluyor yada ödemek zorunda kaldığı kredisi"  diyen Kiracılar Dayanışma Platformu STK Başkanı Cengiz Kul, "Sayın Cumhurbaşkanımız her aileden en az üç çocuk istiyor ama nasıl geçinileceği konusunda bir fikri yok. Gençler evlenmekten dahi korkar hale geldi. Aylık 10 bin lira kiranın istendiği bir şehirde üç çocukla nasıl geçinelecek?" diye sordu.

Milletvekillerine de seslenen Cengiz Kul, "Sizler mecliste kebap yerken bizim çocuklarımız yemeye ekmek bulamıyor. Okul kantinlerinde fiyatlar aldı başını gidiyor hani cocuklar sağlıklı yetismeliydi çocuklar beslenemiyor. Parası olan olmayana akran zorbalığına başlıyor. Çocukların temel ihtiyaclarini kitabini kalemini yemesini içmesini giymesini bile karşılayamaz hale geldik. Ne zaman duyacaksınız biz ailelerin feryadını? Siz duyana kadar bizler dayanamayıp  canımızdan olacağız" şeklinde konuştu.

 

 

Haber: Yalçın KÜÇÜK