ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 08 Şubat 2024 10:27

GİDEN GİDENE

GİDEN GİDENE

31 Mart yerel seçimleri öncesinde AK Parti dışındaki partiler adaylarını açıkladı. Adayların açıklanması ile birlikte aday gösterilmeyen isimler farklı partilere gitmeye başladı.

DSP VE DP' YE GİTTİLER

Her seçim döneminde olduğu gibi 31 Mart yeril seçimleri öncesinde de siyaset oldukça kızıştı. CHP ve İYİ Parti'nin adaylarını açıklamasının ardından adaylık beklentisi içerisinde olup aday gösterilmeyen isimler soluğu farklı siyasi partilerde yer aldı. Bazı gidişler sessiz sakin olurken bazı gidişler ise oldukça gürültülü oldu. Bu dönemde de geçişler DSP ağırlıklı olurken DP sürprizi de yaşandı.

ANTALYA DEĞİL ANKARA ADAYI

Finike'nin MHP'ye bırakılması ile adaylık beklentisi içerisinde olan eski Başkan Kaan Osman Sarıoğlu Demokrat Parti'den aday olduğunu açıkladı. MHP'nin Finike adayının Antalya'nın değil Ankara'nın adayı oluğunu dile getiren Sarıoğlu,  "Ben Kaan Osman Sarıoğlu olarak hayatımın hiçbir döneminde “Elimden geleni yaptım” diyerek doğru bildiğim yoldan vazgeçerek yürümeyi bırakmadım" dedi.

ÜRAS, GÜL DERKEN ÖZER..

İYİ Parti'den olaylı bir şekilde ayrılan Yusuf Üras DSP'den Kemer Belediye Başkan adayı olurken CHP'den ayrılan Mustafa Gül de İYİ Parti'den Kemer Belediye Başkan adayı oldu. CHP iplerini koparan Ergün Kurt da DSP'den Döşemealtı Belediye Başkan adayı oldu. Sürpriz ise Kumluca'dan geldi. CHP eski Milletvekili Aydın Özer Demokrat Parti'den Kumluca Belediye Başkan adayı oldu.

Haber: Yalçın KÜÇÜK