ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 06 Şubat 2024 11:16

FELAKETİN 1.YILI

FELAKETİN 1.YILI

11 ilde büyük yıkıma neden olan ve binlerce can kaybına yol açan Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıldönümünde yine gerekli önlemler alınmazken sözler lafta kaldı.

53 BİN CANI YİTİRDİK

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023'te saat 04.17'de merkez üssü Pazarcık ilçesi olan 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çok sayıda bina yerle bir olurken, 9 saat 7 dakika sonra saat 13.24'te bu kez merkez üssü Elbistan olan 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. Resmi rakamlara göre 53 bin 237 kişinin yaşamını yitirdi. Deprem uzmanları Kahramanmaraş depremleri sonrasında uyarılarını sürdürüyor.

AKTİF FAY ZONU ÜZERİNDE

Prof. Dr. Naci Görür, Antalya'da büyük deprem olasılığıyla ilgili dikkat çeken uyarılarda bulundu. Antalya'nın aktif bir fay zonu üzerinde bulunmadığını ancak birçok aktif faya yakın olduğunu ifade eden Görür, bu fayların büyük depremler üretmesi halinde kentin etkilenebileceğini söyledi. Görür, "Bu faylar genellikle kente 100 kilometren daha yakın olup büyük depremler üretebilirler ve bu depremler de belli ölçüde Antalya’yı etkileyebilirler" dedi.

Haber: Yalçın KÜÇÜK