• SUR YAPIIIIIII
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 24 Nisan 2024 09:53

FACİA GELİYORUM DEMİŞ!

FACİA GELİYORUM DEMİŞ!

12 Nisan tarihinde 1 kişinin öldüğü 7 kişinin yaralandığı teleferik faciası ile ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. Kaza olmadan önce vatandaşların yetkilileri uyardığı sistemin durdurulmasından sadece 25 saniye sonra yeniden çalıştırıldığı belirlendi.

UYARIDAN SADECE 50 SANİYE SONRA

Tünektepe teleferikten inen bazı yolcuların hatlarda sorun olduğunu gördükleri ve bunu yetkililerin bulunduğu odaya giderek ilettikleri kamera görüntüleri ile ortaya çıktı. Gelen uyarılar üzerine teleferik sisteminin durdurulduğu ve yapılan bir telefon görüşmesi sonrasında herhangi bir kontrol edilmeden sadece 25 saniye sonra yeniden çalıştırılmaya başlandığı ortaya çıktı. Kaza, vatandaşların uyarısından sadece 50 saniye sonra gerçekleşti.

BİR KEZ KONTROL GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

İsmail Saymaz'ın ulaştığı görüntülere göre saatler 17,15'i gösterdiğinde operatör yardımcısı Suphi Kaplan, üst istasyonda halat ve makaraların olduğu alana çıkıyor. Halatı hareket ettiren sistemi kontrol ediyor. Bir olumsuzluk görmediği için aşağıya iniyor.Saat 17.20.11'de vatandaşlar yetkilileri uyarıyor.  17.20.40'da operatör Serkan Yellice, cep telefonuyla konuşarak, alt kontrol odasına giriyor.17.21.21'de vatandaşlar yeniden yetkilileri uyarıyor. 

VATANDAŞLAR YİNE UYARIYOR AMA...

Operatör Serkan Yellice, uyarılar üzerine teleferiği 25 saniye süreyle durduruyor.Saat 17.21.54'de Serkan Yellice, alt kontrol odasında ‘Dur’ butonuna basarak, sistemi durduruyor. Saat 17.22.17'de Yellice, her ne olduysa 25 saniye sonra teleferiği çalıştırıyor. Yellice, herhangi bir kontrol yapmadan 25 saniye sonra tekrar sistemi çalıştırıyor. Saat 17.22.45 de ise Yolcu üst istasyonda Suphi Kaplan’a bir şeyler anlatmaya devam ederken, kaza meydana geliyor. 

 

Haber: Yalçın KÜÇÜK