ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 10 Haziran 2024 10:33

Emniyetten kurban uyarısı

Emniyetten kurban uyarısı

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte Antalya Emniyet Müdürlüğü, vatandaşları dijital mecralarda artan dolandırıcılık girişimlerine karşı uyardı.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, özellikle "Kurban Bağışı" ve "Bayrama Özel Kredi" gibi ifadeler kullanılarak yapılan sahte içeriklere karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Emniyet yetkilileri, sosyal medya, e-posta ve SMS yoluyla paylaşılan bu tür sahte bağlantıların, vatandaşların kişisel ve mali bilgilerini ele geçirmeyi amaçladığını belirtti. Uyarıda, bu tür bağlantılara tıklanmaması ve sahte siteler üzerinden bağış veya ödeme yapılmaması gerektiği ifade edildi.

OLTALAMA SALDIRILARINA KARŞI UYARILDI

Antalya Emniyet Müdürlüğü, bayram öncesi artış gösteren oltalama  saldırılarına dikkat çekerek, dijital mecralarda karşılaşılan her bağlantının güvenli olmadığını hatırlattı. Özellikle "Kurban Bağışı" ve "Bayrama Özel Kredi" gibi başlıklarla yapılan dolandırıcılık girişimlerinin, vatandaşların hassasiyetini ve bayram dönemindeki artan bağış eğilimini istismar etmeye yönelik olduğu vurgulandı.

Açıklamada, "Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla dijital mecralarda 'Bayram' konu başlığıyla karşınıza çıkabilecek oltalama amaçlı içeriklere karşı duyarlı olun 'Kurban Bağışı, Bayrama Özel Kredi' gibi ifadeler kullanılarak sosyal medya, e-posta ya da SMS yoluyla paylaşılan sahte bağlantıları tıklamayın! Yönlendirilen sahte siteler üzerinden bağış ya da ödeme yapmayın" denildi.

Haber: Yalçın KÜÇÜK