• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 09 Mayıs 2024 10:43

EKDAĞ genel müdürü görevden alındı

EKDAĞ genel müdürü görevden alındı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na 2'nci kez seçilen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek bomba üstüne bomba patlatıyor.

İlk döneminde çok fazla değişiklik yapaması ve AK Partili kadrolarla çalıştığı gerekçesiyle eleştiri oklarının hedefi olan Antalya Büyükşhir Belediye Başkanı Muhittin Böcek bu dönemde ise inanılmaz değişikliklere imza atıyor. 

Başkan Böcek ilk döneminde İYİ Parti kadrosundan Korkuteli eski Belediye Başkanı olan Hasan Gökçe'yi EKDAĞ Genel Müdürü atamıştı. Beş yıldır da Gökçe bu görevini sürdürüyordu. Her ne kadar kulislerde konuşulsa da Gökçe'nin görevden alınması şaşkınlık yarattı.

TUNCAY SARIHAN'I GÖREVDEN ALMIŞTI

Bu dönemine hızlı bir başlangıç yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, önce uzun yıllardır birlikte yol yürüdüğü ve Konyaaltı Belediyesi'nde yardımcısı olan Tuncay Sarıhan'ı Genel Sekreterlik görevinden almıştı. Sonrasında ise 3 şube müdürü görevinden almış, personel ile ilgili çok sert bir genelge yayınlamıştı. 

Ekdag Ataturk Parki Sosyal Tesisi (Small)

EKDAĞ ŞİRKETİ NE İŞ YAPAR?

EKDAĞ ANET ile birlikte Antalya Büyükşehir Belediyesi'nın en büyük şirketi. Antalya'da halk ekmek üretimi yapan EKDAĞ'a Antalya Atatürk Parkı Sosyal Tesisi, Düden Balık Çarşısı Sosyal Tesisi, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde bulunan kafeterya, Konyaaltı Sahil Plajı, Lara Sahil Plajı, tiyatro kafe, çok sayıda otopark ve Boğaçayı Atölyesi bağlı.

Hasan Gokce (Small)

HASAN GÖKÇE KİMDİR?

Korkuteli'nde 2 dönem MHP'den belediye başkanlığı yapan Hasan Gökce, MHP'den ihraç edilmişti. Daha sonra İYİ Parti'ye katılan Hasan Gökce, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimi'nde milletvekili adaylığı için beleidye başkanlığı görevinden istifa etmiş ancak aday gösterilmemişti.

YERİNE KİM GELECEK?

Bu arada Hasan Gökçe'den boşalan EKDAĞ genel Müdürlüğü'ne Ahmet Aydın'ın atanacağı öğrenildi. İYİ Parti İl Bşakanlığı yapan Ahmet Aydın, partisinden istifa ederek CHP'ye geçmişti. 31 Mart Yerel seçimlerinde Aydın, Konyaaltı'ndan Meclis Üyesi seçilerek Başkan vekili olmuştu.

MUHABİR: NİHAT TOKLU - Antalya Gündem Gazetesi