• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 07 Mart 2023 16:13

“Çocuklarımın mezarıyla vedalaştım”

 “Çocuklarımın mezarıyla vedalaştım”
Antalya'daki büyük küçük birçok turistik tesis, depremzedeler için kapılarını açtı. 15 Mart’a kadar ağırlayacakları depremzedeler depremi ve sonrasında yaşadıklarını anlatıyor. Depremzedeler felaketin yaralarını sarmaya çalışıyor.

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yıkıma neden olan depremlerin ardından Antalya'daki birçok tesis, depremzedelere açıldı. Deprem bölgesinden Antalya’ya gelip, apartlarda, yurtlarda ve otellerde kalan depremzedeler felaketin yaralarını sarmaya çalışıyor. 71 yaşında Mehmet Hasırcı Hatay Kırıkhan’dan gelerek kızını, damadını ve 2 torununu depremde kaybetmiş ancak konuşurken bir o kadar da metanetli…

Çocuklarımın mezarıyla vedalaştım

‘Kendi canımızı kurtardık’ diyen Mehmet amca, depremde bir kızını damadını ve iki torununu kaybettiğini anlatıyor. Mehmet amca yaşadıklarını anlatarak “Kızımı iki torunumu bir damadımı enkaz altında kaldı. 5 gün boyunca damadımın enkazdan çıkarılmasını bekledik. 5 gün sonra çıkardılar, teslim ettiler, götürdük mezarlığa defnettik. Ertesi sabah ziyaretlerine gittim, çocuklarımınmezarıyla vedalaştım sonra Antalya’ya yola çıktık. Orada hiçbir şeyimiz kalmadı” diyor.

POLİS ASKER GELENE KADAR YAĞMALADILAR

“Geride hiçbir şeyimizi kalmadı. Sözün bittiği yer orası” diye tanımlayan Mehmet amca,“Hatay Kırıkhan’a 5 - 6 gün sonra polis ve asker geldi. O ana kadar yağma ettiler, evlere girdiler, dükkanlara girdiler, dükkanların kasasına kadar aldılar. Kasayı nereye götürüyorsunuz dediğimizde bize seslerini yüklettiler. Bir şey yapamadık. Cenazemizi alana kadar arabada yattık sonra buraya geldik. Orda bir şeyimiz kalmadı. Bahçemiz vardı, toprağımız vardı.Evimiz var ama hiçbiri kalmadı” diye anlattı.

İLK GÜNDEN BERİ BİZE ÇOK İYİ BAKIYORLAR

Bir otelin lojmanında konaklayan Mehmet Hasırcı amca, oteline alan ve yemeklerini veren herkese çok teşekkür edip minnetlerini sunarak “Geldik buraya bize burada kimin yemek verdiğini yardım ettiğini bilmiyoruz. İlk günlerden beri,‘Bize burada bu yardımı kim sağlıyor?Otel sahibi mi veriyor?Devlet mi veriyor?’ diye soruyorum. Çalışanlar ‘Biz size hizmet veriyoruz. Bilmiyoruz’ diyorlar. Bize burada bu imkanı kim sağlıyorsa Allah bin kez razı olsun” diye anlatıyor.

“CENNET VARSA BU ADAM CENNETLİK”

Uşakta yaşayan kızlarının yanına ya da Hatay’a mı dönecekleri konusunda kararsız kaldıklarını belirten Mehmet Hasırcı, geçici bir süreliğine konakladıkları için çözüm arayışı içerisinde olduklarını belirterek, “Burada bizi tapulamayacaklar.Antalya’yı gezdim, birkaç yere gittim. 10 bin TL’den aşağı ev yok.Onlarda 2 +1, 1+1 ben emekli adamım bir tuvaletle oda tutamam bu şekilde. Ne olacak bilmiyoruz. Hanımın uşakta kızı var o çağırıyor.Hanımında Uşak’a gidesi yok.Çadır kuralım gerekirse geri Hatay’a dönelim diyor. Bir süre sonra buranın sezonu başlayacak.Geleni ve gideni olacak işçisi var. Ama 10 gündür buradayız. Eğer cennet cehennem varsa işte bu adam cennete gider” diyerek otelinin lojmanını açan otel sahibine dua ediyor.

MORALİMİZ BOZULMASIN DİYE TELEVİZYON İZLEMİYORUZ

Lojmanda televizyon pek izlemediklerini belirten Hasırcı, “Buradaki diğer arkadaşlarla oturuyoruz. Sohbet ediyoruz, içeri oturuyoruz çay içiyoruz, bahçeye çıkıyoruz kahve içiyoruz, meyve suyu içiyoruz. Pastası, tatlısı her şeyi veriyorlar. Moralimiz çok bozuluyor o nedenle televizyon pek izlemiyoruz. Orada kalanları da merak ediyoruz” dedi.

ÖZEL HABER - MÜHÜBE TAŞKIN

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.