• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 10 Mayıs 2024 10:06

BU BİR İMDAT ÇAĞRISIDIR!..

BU BİR İMDAT ÇAĞRISIDIR!..

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, Antalya’nın içme suyu ihtiyacının karşılanması için Karacaören Barajı’ndan su getirilmeye çalışıldığına dikkat çektiklerini belirterek; “Deri Atık Sanayi sularının karıştığı, Antalya’ya verilecek olan Karacaören 2 Baraj suyunun arıtılsa dahi içme suyu olarak kullanılamayacağını ve Karacaören Barajı sevdasından vazgeçin” dedi.

 

‘Karacaören Barajı Antalya’ya içme suyu olarak getirilemez’ diyen Başkan Ramazan Düzen, “Antalya halkı kaynağı kirli suyu içme suyu olarak kullanmaya zorlanıyor. Manavgat'ta bulunan Oymapınar Barajı gibi memba suyu niteliğindeki temiz bir kaynaktan su getirmek mümkünken Isparta'nın ve barajın su toplama havzasının atık ve sair kirliliklerini barındıran Karacaören Barajından su getirme projesinden vazgeçilmelidir. Bu suyun Organize Sanayi'nin ihtiyaçları ve de arazi sulama için kullanılması mümkündür” diye konuştu.

 

Düzen, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bugün Antalya'nın su ihtiyacının tamamına yakını yer altından elde ediliyor ve bunun için 1400 civarında pompa 24 saat elektrik tüketerek çalışıyor. Manavgat Suyu / Oymapınar Barajından içme suyu alınması halinde ise hem tertemiz bir kaynaktan ve nerdeyse arıtma ihtiyacı olmadan su içebileceğiz ve hem de bu su doğal meyille /cazibeyle geleceği için elektrik ve su temin masraflarından kurtulup suyu daha ucuza içebileceğiz. Ki bugün içtiğimiz suya ödediğimiz faturanın yüzde 5'te yakını elektrik masrafıdır.”

 

Sağlıklı Su gelişen şehrimiz Antalya hakkı diyen Düzen, açıklamasında şu ifadeleri kullanarak sözlerini şöyle noktaladı:

“Karacöen Barjı'nın kirli ve atık sularının arıtılarak da olsa Antalya halkına içirilmesine karşı çıkıyorum. İktidarın bu projeden vazgeçmesi ve DSİ'ye talimat vererek Manavgat Suyunun Antalya'ya getirtilmesine karar verilmesini talep ediyorum. Sağlıklı Su gelişen şehrimizin hakkı. 

Üstelik Manavgat Suyu'nun Alanya/Kemer arasındaki tüm hatta içme suyu olarak verilmesi de mümkün. Neden Kirli Karacaören Suyunu yüksek arıtılma maliyetleri ile içme suyu olarak kullanmak mecburiyetinde olalım ki? Akıl ve bilim bu tercihin yanlış olduğunu söylüyor.  

Antalyalıları buna itiraz etmeye çağırıyorum.”