• SUR YAPIIIIIII
EĞITIM Haber Girişi : 29 Aralık 2023 20:23

Bilime ışık tutan şehir

Bilime ışık tutan şehir

 

*Vali Hulusi Şahin, 2023 yılında akademik ünvan alan, ünvanı yükseltilen ve kadroya atanan öğretim üyeleri için düzenlenen Akdeniz Üniversitesi 2023 Yılı Akademik Töreni’ne katıldı.*

Düzenlenen törene Vali Hulusi Şahin’in yanı sıra Antalya Milletvekilleri Aykut Kaya, Hilmi Durgun, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Orhan Özdemir, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, üniversite yönetim kurulu ve senato üyeleri, akademisyenler ile aileleri katıldı.

*Akdeniz Üniversitesi Antalya’nın Amiral Gemisi*

Antalya’nın dünyanın en güzel şehri olmasının yanında önemli de bir eğitim şehri olduğunu belirten Vali Şahin; “Antalya çok özel ve güzel bir şehir. Bu şehirde 5 tane üniversitemiz var. Bu üniversiteler içerisinde 41’inci yaş gününü kutlayan Akdeniz Üniversitesi elbetteki amiral gemisi. Güçlü akademik kadrosu ve yapmış oldukları büyük hizmetlerle bu görevi en güzel şekilde ifa ediyorlar. Akdeniz Üniversitesi, 65 bin öğrencisi ile gerçekten bilim yapılan bir üniversite. En önemlisi de bu bilimin insanların hizmetine sunulacak şekilde yapılması. Bunun en güzel örneği de Tıp Fakültesi. Ömer Özkan gibi büyük bir değeri yetiştiriyor ve bu ülkeye sunuyor. İnanıyorum ki Ömer Özkan Ekolü Akdeniz Üniversitesinde, Antalya’da kökleşecek, büyüyecek, gelişecek ve bu ekol kurumsallaşacak. Sadece plastik cerrahide, organ naklinde değil, Tıp Fakültesi ve diğer fakültelerde de bir anlayış olarak hak ettiği yerini bulacaktır. Önemli olan sürekli ışık vermek ve karanlıkları aydınlatmaktır. Akdeniz Üniversitemiz de bunu yapacak kurumsal kimliğe sahiptir.” dedi.

*Antalya Büyük Bir Potansiyel Barındırıyor*

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özlenen Özkan’ı da tebrik eden Vali Şahin ”Rektör hocamızın sayesinde gerçekten çok önemli ve kritik hamleler yapıldığını gördük. Akademik faaliyetler, uluslararası dergilerden aldığınız referanslarla, AR-GE’de ilk dörde giren üniversitemizi tebrik ediyorum. Bu büyük ve zor bir iş, bu işi başaran rektör hocam ve ekibini kutluyorum. Antalya eğitim kenti olma konusunda büyük bir potansiyel barındırıyor. Sadece lisansta değil, yüksek lisans ve doktora öğrencisi için de alt yapımız müsait. Akdeniz Üniversitesi olarak çok iyi noktalara geleceğiz. Göz bebeğimiz hocalarımız yeni ünvanlarını aldılar. Kendilerine akademik ve özel hayatlarında başarılar diliyorum. Allah her birinizi esirgesin, hepinize saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Konuşmanın ardından Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özlenen Özkan, Vali Hulusi Şahin’e günün anısına plaket takdim etti.