• SUR YAPIIIIIII
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 08 Mart 2024 11:29

‘Başka bir Antalya mümkün”

‘Başka bir Antalya mümkün”

Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ersan Bilgin, "Saadet Partisi olarak bizim en büyük projemiz uygulamacı ve icraatçı olmamızdır" dedi.

Saadet Partisi il başkanlığı tarafından Antalya Büyükşehir, Muratpaşa, Konyaaltı, Kepez, Döşemealtı ve Aksu ilçe Belediye Başkan adaylarının katılımıyla "Mahalli seçimler ve Ekonomi" ilgili basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya İl Başkanı Ramazan Düzen'in yanısıra Genel İdare Kurulu üyeleri ile partililer katıldı.

TRAFİK VE ALTYAPI SORUNU

Trafik sorunundan otopark sıkıntısına, altyapı sorunundan imar sorunlarına kadar derslerine iyi çalıştıklarını söyleyen Ersan Bilgin, "Trafik master planında yeni düzenlemeler yapacağız. Belirlediğimiz noktalara Karayolları ile koordineli olarak köprülü geçişler ve alt geçitler ile trafik rahatlatılacak. Akıllı trafik sistemi ile uzun araç kuyrukları oluşmayacak. Yine belirlediğimiz noktalara katlı otoparklar yapacağız. Ranta dayalı imar planı kurnazlığına izin vermeyecek ve altyapı sorununu çözeceğiz. Sel basan ve basma tehlikesi olan yerlerde yeniden su drenaj planı yapacağız" diye konuştu.

ÇİLE ŞEHRİ ANTALYA

"Antalya, hak ettiğin yaşam bu değil, başka bir Antalya mümkün!" diyen Saadet Partisi Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ersan Bilgin, "Antalya’mız, Antalyalılar için tam bir “çile şehri”. Trafiğin berbat, suyun kirli, yolların bozuk, hayatın pahalı, kiraların yüksek, imkânların düşük, fırsatların yok olduğu bir şehir, ne yazık ki.Antalya’mız, turizm gelirleriyle, tarım ürünleriyle ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Hemşerilerimiz ise işsizlikle, düşük gelirle gün ve umut tüketiyor. Trafik, günün her saatinde yoğun ve şehrin her noktasında sorun. “Dünya kenti Antalya” diyoruz, kesintisiz bisiklet yolu göremiyoruz.Biz iş başına geldiğimizde her şey Antalya için olacak, halkımızın menfaatine olacak. Antalya’mıza 10- 20-30 değil, işin uzmanlarıyla 100 yıllık kent planını yapacağız. Gerçek başarı ve hizmet için doğru ve düzgün plan olmazsa olmazdır" ifadelerini kullandı.

RÜŞVET VE YOLSUZLUĞU ÖNLEYECEĞİZ

Milli Görüş Belediyeciliğinde, her şeyden önce Hakkı üstün tutmak, insana büyük önem vermek, herkese adil ve eşit davranmak, partizanlık yapmamak, ibadet aşkıyla çalışmak ve çevre ve insanla barışık bir anlayış esastır. Borçla ve kredi ile değil öz kaynaklarla kalkınma, rüşveti, yolsuzluğu, adam kayırmacılığı, partizanlığı ve gereksiz harcamaları önleme, belediye hizmetlerini vatandaşın ayağına götürme, çevreyi ve doğayı koruma, halk meclisleri, şeffaflık, gece gündüz etkin ve aktif belediyecilik temel prensiplerimizdendir. İşte biz Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na bu esaslar ve değerlerle talibiz" şeklinde konuştu.

KONAKLAMA VERGİSİ YERELİN HAKKIDIR

Turizmin başkenti konumundaki Antalya'nın turizmden pay almamasını eleştiren Saadet Partisi Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ersan Bilgin, "1 Ocak 2023 tarihi itibari ile yürürlüğe giren ve konaklama bedelinin yüzde 2'si olarak uygulanan konaklama vergisinin merkezi hükümet tarafından alınmasına itiraz ediyoruz. Hizmet sunan belediyelerin yerel bir vergilendirmeden mahrum bırakılması adil değildir" açıklamasında bulundu.

GELİR 14 GİDER 16 MİLYAR LİRA

"Biz kararlıyız. İnsanımızı 1 Nisan sabahı, aşağıda ifade edeceğim çalışma esaslarını uygulayarak, Milli Görüş Belediyeciliğiyle buluşturacağız inşallah" diyen Ersan Bilgin şunları söyledi: "Büyükşehir bütçesinin 16 milyar lira iken gelir beklentisinin 2024 yılında 14 milyor lira olduğunu söyledi. Bütçe açığının 2 milyar lira olduğunu dile getiren Ersan Bilgin, "Nüfusu 3 milyona yaklaşan ve Türkiye’nin beşinci büyük şehri Antalya’mızın Büyükşehir Belediyesi'nin 2024 yılı bütçesi 16 milyar. Faiz ödemelerine beş gün için ayrılan para, Türkiye’nin beşinci büyük şehri Antalya’ya bir yıl için tahsis edildi.Antalya Büyükşehir Belediyesinin 2024 bütçe hedefi; gider 16 milyar lira. Gelir 14 milyar lira. Açık 2 milyar lira Açığın 500 milyon lirası iller bankasından, 1,5 milyar lirasını da diğer bankalardan borçlanarak kapatmak hedefleniyor. 2024 bütçesinden ödenecek faiz miktarı 262 milyon liradır. Tablo ortadadır. Hak ettiğin yaşam bu değil, Başka bir Antalya mümkün! diyoruz."

SAHİLLER GERÇEK MANADA HALKA AÇILACAK

Ulaşım sorunundan altyapı sorununa kadar derslerini iyi çalıştıklarını ve büyük bir ekip ile çözümler ürettiklerinin altını çizen Saadet Partisi Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ersan Bilgin, "Sahillerimizi gerçek manada halkımıza açacağız, Antalya’ya gelen turistleri kente kazandıracağız, esnafımızın yüzünü güldüreceğiz. Kış ve kayak turizminin canlanması için çalışacağız.Yağmur yağarken sel korkusunu biz bitireceğiz İşe-okula gelip giderken trafik yoğunluğu kaygısına biz son vereceğiz" dedi.

ÖĞRENCİLERE ULAŞIM ÜCRETSİZ OLACAK

Öğrencilere ücretsiz ulaşım vaadinde bulunan Ersan Bilgin, gelecekteki en büyük sorun olarak görülen su sorunu hakkında da "Karacaören Barajının suyunu sulama suyu olarak şehrimizin hizmetine sunacağız. Manavgat’ın suyu, içme suyu olarak Antalya’mıza getirilecektir. Gençlerimizi fikir, hedef ve iş sahibi yapacak imkân ve fırsatları hayata geçireceğiz. Sadece gençlere odaklanan bir hizmet birimi oluşturacağız. Katılımcı, şeffaf, çevre ile barışık, çevreci hassas bir belediyecilik için geliyoruz. Toplu taşıma konusunda çeşitliliği sağlayacak, tüm öğrencilere ulaşımı ücretsiz yapacağız, ulaşımın aile bütçelerine etkisini azaltacağız" şeklinde konuştu.

HERKESİN MUTLU OLDUĞU BİR ANTALYA

"Biz sorun siyaseti değil halkımız için çözüm siyaseti yapıyoruz" diyen Ersan Bilgin, "Daha nice güzel ve faydalı projelerle hizmete hazırız. Saadet Partisi olarak bizim en büyük projemiz uygulamacı ve icraatçı olmamızdır. Antalya Büyükşehirde ve 19 ilçede hemşerilerimize “sözüne sadık, işine vakıf” yöneticiler vaat ediyoruz. Antalya’mızın kapasitesini harekete geçirmeye, potansiyelini büyütmeye söz veriyoruz. Çocukların neşeli olduğu, kendini bulduğu bir şehir sözü veriyoruz. Gençlerin güven duyduğu, iş bulduğu, umutlu olduğu Antalya diyoruz. Kadınlara önem ve değer veren hizmetlerin sunulduğu belediye sözü veriyoruz. Herkesin mutlu olduğu bir Antalya mümkün diyoruz" açıklamasında bulundu.

SİVRİSİNEK SORUNU TARİHE KARIŞACAK

EXPO alanını tarım kompleksi yapacaklarını, sivrisinek sorununu tarihe karıştıracaklarını dile getiren Ersan Bilgin şunları söyledi: "Öncelikle Milli Görüş'ün bir icraat hareketi olduğunun bilinmesi gerekir. Sivrisinek noktasında derelere akan kirli su kaynakları oradan kaldırılacak. Konunun özüne inmez iseniz sadece ilaçlama yaparsınız. Turistleri şehre indirmek gerektiğini biliyoruz ve TURkart ile turisti şehir merkezine çekiyoruz. Sahillerimizde eğlence alanları oluşturarak güleryüzlü insanların sayısını arttıracağız. Antalya'yı bilim şehri yapmaya kararlıyız. Uzay Gözlem Evi ve Uzay Müzesi kuracağız. Sokaktaki sahipsiz canlarımızı ve engelli kardeşlerimizi de unutmadık. Bizler projelerimizi yaparken bazı kesimi değil her kesimi dikkate aldık."

Haber: Yalçın KÜÇÜK