• SUR YAPIIIIIII
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 08 Mart 2024 11:09

'Kiracılar görmezden geliniyor'

'Kiracılar görmezden geliniyor'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kıracıları ezdirmeyeceği şeklimndeki söylemleri ile ilgili açıklama yapan Kiracılar Dayanışma Platformu STK Başkan Cengiz Kul, "Diğer seçimde de fahiş fiyat isteyen ev sahiplerinin  ümüğünü sıkacağım demişti ve hiçbir yaptırım olmadı" dedi.

"Bizler hala fahiş fiyatlarla uğraşıyoruz  ve  görüyoruz ki yine vaadleri var fakat  yerine gelmeyen, gelmeyecek  vaatler" diyen Cengiz Kul, "Her yerde  Türkiye 100 yılı diye slogan atanlar ve buna  inanmak isteyen vatandaşlarda  var. Lakin birde gerçek var ki  vatandaş ciddi anlamda mağdur. Sokaklarda yüzü gülen vatandaş yok. Çocuklar bile ekonomiyi düşünür oldular. Dışarıda evde okulda  heryerde insanlar  evinin erzağını, ilacını,  pazarını,  marketini düşünür durumda. Aldığımız maaşlar belli.  Bizler dar gelirli ama yaşamaya çalışan insanlarız" ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı ve Bakanların geçim, barınma, eğitim, sağlık gibi sorunları olmadığı için vatandaşın sorunlarını bilmediğini söyleyen Cengiz Kul, "O yüzden bir emekliyi, dar gelirli vatandaşların ne türlü zorluklarla geceyi gündüzüne  karıştırmış durumda olan  halkı görmüyorsunuz. Sorunlarimiza  kulak kapatmanız görmezden gelmeniz bizleri birbirimize daha da kenetliyor" şeklinde konuştu.

Bu sorunların toplumsal bir sorun olduğunun altını çizen Kiracılar Dayanışma Platformu STK Başkan Cengiz Kul, "Bizler  sizlere güvenmek için bahaneler arıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı siz bu ülkenin en yetkili kişisiniz. Halkı siz tehdit ederseniz diğer ülkeler ve bölücüler bize neler yapar?  Sizlerin bize kucak açması gerekirken bizleri tehditler savurarak bizleri kısıtlamaya çalışırsanız  bizler de  emekli, öğrenci, memur, işçi ve dar gelirli vatandaşın refahı için var gücümüzle meydanda olmaya ve bütün sorunlarını  duyurmaya çalışmaktan asla vazgeçmeyiz"açıklamasında bulundu. 

Haber: Yalçın KÜÇÜK