• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 19 Nisan 2024 15:13

BAŞARININ VE MUTLULUĞUN PRENSİPLERİ

BAŞARININ VE MUTLULUĞUN PRENSİPLERİ

Yörük Sanayici İş İnsanları Derneği (YÖRSİAD), Başarının ve Mutluluğun Prensipleri konulu toplantıda, Eğitim Bilimci, Akademisyen, Yazar Doç.Dr. Özgür Bolat’ı konuk etti. Su Hotel’de yapılan ve dernek üyelerinin büyük bölümünün eşleri ile katıldığı toplantıya ilgi yoğundu. Konuk Özgür Bolat’ın örneklerle renklendirdiği toplantı interaktif bir ortamda gerçekleşti. Toplantıya Antalya Genç İş İnsanları Derneği Başkanı Ercan Yavaş, Kemer Turizmci ve İş İnsanları Derneği Başkanı Rıza Sönmez, Organize Sanayi İş İnsanları Derneği Başkanı Mehmet Atılgan ve Yörük Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç.Dr. Fatih Uslu da katıldılar.

 

Demokrasinin olgunluk düzeyi

 

YÖRSİAD Başkanı Avukat Mustafa Alper Oral açılışta konuk Doç. Dr. Özgür Bolat’a katılımı için teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Yerel seçim sonuçlarının hem ülkemiz hem de Antalya’mız adına hayırlı olmasını diliyorum. Seçimde yarışan tüm adaylara teşekkür ederken kazanan adayları da ayrıca tebrik ediyorum. Bir demokrasi şenliği içinde geçen seçim sürecinin herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan tamamlanması ve sandıktan çıkan iradeye saygı duyulması ülkemizin demokratik olgunluk düzeyinin geldiği olumlu noktayı göstermesi açısından çok önem arz etmektedir. Bundan sonraki seçimlerde de bu demokratik olgunluğun gösterilmesi ve güzel bir seçim süreci yaşanması en büyük arzumuz olup gerçekleşeceğine inancımız da tamdır” dedi.

 

Ramazan ayı etkinlikleri

 

Ramazan ayı dernek faaliyetleri hakkında da bilgi veren Başkan Oral, “Dernek olarak Ramazan ayının ruhuna uygun olarak sizlerin destekleriyle aldığımız gıda kolilerini Akdeniz Otizm Spor Kulübü Derneği aracığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırdık. Başka dernek üyelerimize ve özellikle çalışma grubumuzda yer alan Başkan Yardımcımız Sayın Funda Gülel’e, Saymanımız Hasan Helvacılar’a ve yönetim kurulu üyemiz Ahmet Fuat Adar’a teşekkür ederim. Ayrıca Antalya Sevgi Evi’nde kalan çocuklarımızın yüzünü güldürmek adına bayramlık hediyeleri aldık. Bu etkinliğimize aracı olan dernek üyemiz Türk Hava Kurumu Antalya Şube Başkanı Sayın Nazif Eken’e ve sizlere de teşekkür ederim” diye konuştu.

 

YÖRSİAD’a büyük teveccüh

 

Yeni göreve gelen yönetim kurulu üyeleri olarak protokol ziyaretlerine başladıklarını da söyleyen Başkan Mustafa Alper Oral, “Yaptığımız protokol ziyaretleri kapsamında derneğimize çok ciddi bir teveccüh olduğunu görmek hem şahsımı hem yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızı çok mutlu etti. Sizlerin yaşadığı sorunları doğrudan şehrin yönetiminde söz sahibi olan en üst düzeydeki yetkililere aktarmak adına yaptığımız bu ziyaretleri çok önemsiyoruz. Protokol ziyaretlerinde üyelerimizin ve Antalya’nın genel sorunları hakkında bizzat en üst düzeyde muhatapları ile konuşma fırsatı bulup görüş alışverişinde bulunuyoruz. Önümüzdeki süreçte planlı etkinliklerimizi yapacağız. Üye işyeri ziyaretlerimize devam edeceğiz. Sizler gibi değerli üyelerle derneğimizi buluşturmak adına gönüllü olarak elçilik yapmaya ve derneğimizi tanıtmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Eğitimde korku, ödül ve ceza

 

Başkan Oral’dan sonra sahneye gelen konuk konuşmacı Doç. Dr. Özgür Bolat sunumunu gerçekleştirdi. Doç. Dr. Bolat çocuk eğitiminde ebeveynlerin yaptığı temel hatalar üzerine kurulu konuşmasında, eğitimde korku faktörü, ödül ve ceza konularına değinerek, “Ödülle iş yaptırabilirsiniz ancak değer yaratamazsınız. Yapay sevgi göstermeyin, çocuklarınızı utandırmayın. Tek başına mutlu olmayan başkasının yanında mutlu olamıyor. Çocuk kendisini değersiz hissettiğinde özgüveni düşüyor. Anne ve babaların ana görevi çocuğu kendine bağlamak yerine bağımlılığını azaltmaktır. Çocuğun düşüncesine saygı duymuyorsanız, çocukta kaygı başlıyor. Ebeveynler kaygılarını yenmeli, çocuklarına inanıp güvenmeli” dedi.

Soru ve cevaplardan sonra derneğin yeni üyeleri; Alparslan Bülbül, Güngör Uluğ, Musa Semih Şarlak, Mustafa Yuvalı ve Savaş Akar’a üyelik rozetleri, belgeleri ve yörük kefiyeleri Başkan Mustafa Alper Oral ve Özgür Bolat tarafından verildi. Başkan Oral son olarak Doç. Özgür Bolat’a günün anısına bir plaket ve yörük kefiyesi takdim etti. Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.