• SUR YAPIIIIIII
EKONOMİ Haber Girişi : 11 Mayıs 2023 12:21

Asgari ücrete yüzde 50 zam!

Asgari ücrete yüzde 50 zam!

Asgari ücret zammı müjdesi akşam saatlerinde geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 50 asgari ücret zammını onayladı. Yeni asgari ücret 12.500 TL. 7 milyon Asgari ücretli çalışan maaş zammı ile bayram havası yaşıyor.  7 milyon Asgari ücretli çalışanın heyecanla beklediği zam haberi akşam saatlerinde geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücrete ara zammı onayladı. Milyonları sevinçten havalara uçuran haberi ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin duyurdu. Asgari ücrete %50 oranında zam geldi yeni asgari ücret 12.500 TL oluyor. Asgari ücret zammında rekor geleneği de bozulmadı. Yaklaşık 7 milyon çalışanın maaşlarına yapılacak olan asgari ücret artışı belli olurken tarihte netleşti. Peki, asgari ücrete ara zam ne zaman geliyor? Zamlı asgari ücret ne zaman ödenecek?  

Türkiye'de hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısı aralıksız devam ederken yaklaşan genel seçimler öncesinde Asgari ücretli milyonlarca çalışan da zam beklentisi içine girmişti. Seçim öncesi asgari ücrete zam var mı yok mu asgari ücrete ara zam ne zaman gelecek gibi soruların yanıtı milyonlarca vatandaş tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyordu. Özellikle bugün iş kamu işçilerinin zamlarının netleşmesi ile birlikte asgari ücretle çalışanlar da umutlandı. Ve nihayet beklenen müjdeli haber duyuruldu. Asgari ücret ara zammı belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan son dakika açıklaması ile yeni asgari ücreti duyurdu.

asgari-ucret-zammi-1-001.jpg

YENİ ASGARİ ÜCRET 12.500 TL OLUYOR

14 Mayıs'ta yapılacak olan Genel seçimlere sadece 4 gün kala peş peşe müjdeli haberler gelmeye devam ediyor. Seçim öncesi ilk müjde emekliye gelmişti. En düşük emekli maaşına zam yapılmış ve 5500 TL'den 7.500 TL'ye yükselmişti. Bugün de 700.000 kamu işçisinin toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tamamlandı ve yeni zamlı Maaşlar belli oldu. 700 binden fazla kamu işçisine verilen taban maaş 15.000 TL'ye yükselirken zam oranı ise ilk 6 ay için refah Payı ile birlikte %45 oldu. Şimdi de gözler asgari ücret zammına çevrildi.  

Asgari ücret zammı ve emekli maaş zammı zaten uzun süreden beri gündemden düşmüyordu. Bugün de asgari ücretli için yeni bir açıklama var. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Dün Gece saatlerinde katıldığı bir canlı yayında Temmuz ayında asgari ücreti 500 dolar seviyesine çıkarmayı planladıklarını söylemişti. Ancak bugün Ankara kulislerinden gelen bilgiye göre asgari ücret için planlanan zam %50 oranında oldu. Yani asgari ücrete rekor zam konusunda gelenek bozulmuyor.

asgari-ucret-zammi-2-001.jpg

EMEKLİ MAAŞLARI 10.000 TL'YE YÜKSELECEK

Asgari ücrete ara zam konusu ile birlikte emekliye ara zam konusu da gündemde nokta özellikle 7500 TL üstü maaş alan emekliler uzun süreden beri hükümetten gelecek bir haberi bekliyordu. Ve nihayet o beklenen haberde geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde emekliye ara zam konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın çalışmalarına başladığını duyurmuştu. Buna göre 7.500 TL üstü maaş alan emeklinin maaşı 10.000 TL'ye tamamlanacak. Seçimin hemen ardından Bu konuda da resmi açıklamanın yapılması bekleniyor.

Aynı şekilde memura ara zam konusunda da çalışmalar devam ediyor. Memurlar genel seçimler öncesinde zam bekliyordu fakat 3600 ek gösterge müjdesi geldi. 3600 ek gösterge kapsamının genişlediği ve tüm memurları kapsayacağı duyuruldu. Ayrıca Temmuz ayında memur ve memur emeklisi maaşlarına da en az %30 oranında zam bekleniyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.