• SUR YAPIIIIIII
EKONOMİ Haber Girişi : 11 Mayıs 2023 12:17

Dudak uçuklatan ev kirası

Dudak uçuklatan ev kirası

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde deniz manzaralı lüks daire için aylık 255 bin lira kira, Lara bölgesinde ise aylık 125 bin lira kira isteniyor. Depozito bedeli de dahil edildiğinde; Konyaaltı'nda daire kiralama bedeli yıllık 3,5 milyon lirayı aşarken, bu rakam Lara'da 1,5 milyon lirayı buluyor.   Ukraynalılar ve Ruslar, geçen yıl şubatta başlayan savaştan kaçıp, daha güvenilir buldukları Türkiye'ye gelerek sıklıkla tatil yaptıkları Antalya'ya sığındı. Aileleri ile gelen yabancıların bir kısmı, yakınlarının yanına yerleşti. Geliri yüksek olanlar ise ya gayrimenkul satın aldı ya da kiraladı. Gayrimenkul hareketliliği yaşanan kentte hem kiralar hem satın alma fiyatları arttı. Deniz kenarındaki bazı lüks dairelerin aylık kirası, 250 bin lirayı aştı. Emlak ilanlarında denize sıfır ya da yakın mesafede konumlanan dairelerin lüks döşendiği de göze çarptı.   

EN PAHALI KONUT KONYAALTI İLÇESİNDE

Muratpaşa ilçesi Lara bölgesinde geçen yıl 4+1 lüks daire için aylık 130 bin lira kira ile 260 bin lira depozito bedeli istenirken, Konyaaltı'nda 3+1 lüks daire için aylık 125 bin lira kira ile 125 bin lira depozito bedeli talep edildi. İlanlarda, daireler için 1 yıllık kira ücretinin peşin istendiği vurgulandı. Geçen 7 ayda da kentteki lüks konut fiyatlarında artış olduğu gözlendi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.