• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 22 Kasım 2022 17:49

Antalyalı Alperen'in Türkiye üçüncülüğüne uzanan hikayesi…

Antalyalı Alperen'in Türkiye üçüncülüğüne uzanan hikayesi…
3 yaşında Jimnastik Salonundan içeriye bir merakla adım atarak “ Baba bende o abiler ablalar gibi zıplamak istiyorum” diyerek başladığı Artistik Jimnastik Sporcusu Alperen Aydemir, Türkiye 3’üncülüğüne uzanan başarı hikayesini anlattı.

3 yaşında Jimnastik Salonundan içeriye bir merakla adım atarak “ Baba bende o abiler ablalar gibi zıplamak istiyorum” diyerek başladığı Artistik Jimnastik Sporcusu Alperen Aydemir, Türkiye 3’inciliğine uzanan başarı hikayesini anlattı. 

3 yaşında başlayan bir hikaye

Antalyalı Alperen Aydemir, yaklaşık altı yıldır profesyonel olarak Artistik Jimnastik Sporu ile uğraştığını belirterek, “3 yaşında spor salonda Jimnastik sporcularını görünce heveslenmem üzerine ailem bu spora başlatmak için arayış içindeyken Gençlik ve Spor Bakanlığının yaz okulu projesi olduğunu öğrendiler ve bu projeye kaydımı yaptırdılar. Gençlik Spor Bakanlığının yaz okulu projesinde bakanlığın Jimnastik Antrenörü Sezai Torunoğlu’nun  yeteneklerimi keşfetmesiyle başlayan süreç ilk başlarda haftada iki gün iki saatlik antrenmanlarla başlamış daha sonraki haftalarda altı gün ve üçer saatlik antrenmanlara çıkmasıyla devam etti. Bu arada Jimnastik sporcularının resmi yarışmalara girebilmesi için bir Jimnastik kulübüne kayıtlı olması gerektiği şartının olduğunu öğrendik 2013 Anadolu Spor Kulübüyle kulüp Başkanımız Ahmet İrfan Batur ile tanışmamızda ilk olarak 2017 yılında oldu. 2013 Anadolu Spor Kulübü Jimnastik alanında ülkemizde çok sayıda başarılara imza atmış bir kulüp olan 2013 Adadolu Spor Kulübü ve başkanımız Ahmet İrfan Batur benim en büyük destekçimdi” diyor. 

Pandemide de çok çalıştı
Aydemir, “İki yıllık bir pandemi sürecinin başlamış biraz bu süreçte biraz şansızlık oldu. Jimnastik sporu küçük yaşta benim gibi spor yapan çocuklar için, gelişme çağındaki sporcularda birkaç günlük antrenman eksikliğinde bile çok büyük gerileme gösteren bir spor dalı. Fakat fedakar bir antrenöre denk gelmiş olmamız en büyük şansımızdı Sezai hoca sporcusunu pandemi süresince hiç boş bırakmadı gerek online uzaktan antrenmanlarla gerek yasakların hafifletildiği günlerde hemen salona alarak antrenman eksikliklerini gidermeye çalıştı” diye kaydetti. 
Pandemi biraz olumsuz etkiledi
Pandemiden kaynaklı yarışmaların iptal edilmesi ile bu sırada yarışmalara girme sürecini geciktirdiğini anlatan Alperen, “Minikler kategorisi 7-9 yaş arasıydı 2020 yılında yedi yaşında ilk resmi yarışmalara girmem gerekirken Alperen dokuz yaşına girmek üzereydi ama hala resmi bir yarışmaya girmemiştim. Sevindirici haber 2021 yılının Kasım ayında geldi. 11 Kasım 2021 tarihinde Ankara Gençlik Spor İl Müdürlüğünün düzenlediği ilk yarışmasında takım olarak birinci, ferdi sıralamada il ikincisi oldu” dedi. 
Türkiye 3’üncüsü oldu
Antalyalı sporcu Alperen, 26-28 Ağustos 2022 tarihinde Türkiye Jimnastik Federasyonu Kulüpler Arası Cimnaslig 2.Lig 1.Hafta Yarışmalarında takım olarak Türkiye ikincisi, ferdi sıralamada Türkiye beşincisi oldu.  11-13 Kasım 2022 tarihinde Türkiye Jimnastik Federasyonu Kulüpler Arası Cimnaslig 2.Lig 2.Hafta Final Yarışmalarında takım olarak Türkiye ikincisi, ferdi sıralamada Türkiye üçüncüsü oldu. 7-9 yaş arası minikler kategorisini türkiye üçüncüsü olarak tamamladı ve bir üst kategori olan 10-11 yaş arası küçükler kategorisine geçti, 2023 yılında Küçükler kategorisinde yarışacak.
Alperen’in aldığı dereceler 
Alperen Artistik Jimnastik alanında katıldığı yarışmalardan dereceleri anlatırken şunları kaydetti:
“26-28 Kasım 2021 tarihlerinde Türkiye Jimnastik Federasyonu Kulüpler Arası Cimnaslig 2.Lig yarışmasında takım olarak dördüncü, ferdi sıralamada Türkiye onikincisi oldu. 24 Mart 2022 tarihinde Gençlik Spor İl Müdürlüğünün düzenlediği Okullar Arası yarışmada takım olarak birinci, ferdi sıralamada il birincisi oldu. 20 Mayıs 2022 tarihinde Gençlik Spor İl Müdürlüğünün düzenlediği Anadolu Yıldızlar Ligi Analig seçmelerinde ferdi sıralamada il birincisi oldu. 28-29 Mayıs 2022 tarihinde Gençlik Spor Bakanlığının düzenlediği Anadolu Yıldızlar Ligi Analig İç Anadolu Bölgesi Çeyrek Final yarışmasında takım olarak birinci, ferdi sıralamada bölge ikincisi oldu. 25-26 Haziran 2022 tarihinde Gençlik Spor Bakanlığının düzenlediği Anadolu Yıldızlar Ligi Analig İç Anadolu-Akdeniz Bölgesi Yarı Final yarışmasında takım olarak birinci, ferdi sıralamada bölge dördüncüsü oldu. 01-03 Ağustos 2022 tarihinde Gençlik Spor Bakanlığının düzenlediği Anadolu Yıldızlar Ligi Final yarışmasında takım olarak altıncı, ferdi sıralamada on sekizinci oldu.” 
Jimnastik bir yaşam biçimdir
“Artistik Jimnastik Sporu gerçekten çok zor ve sabır isteyen bir spor dalı” diyen Alperen, “Bu sporu yapanlar diğer akranları arkadaşları gibi her istediğini yiyemez içemezler boş vakitleri neredeyse yok denecek kadar azdır. Çünkü okuldan hemen sonra Jimnastik salonuna gidip 2-3 saatlik ağır ve yorucu antrenman sonrası eve dönüp ödevlerini yaparak ertesi güne hazırlanmak zorundayız. Hafta sonları dahil sürekli devam eden çoğu zaman paramparça olmuş ellerle dönülen antrenmanlar yaz tatiliniz bile en fazla iki haftadır antrenör iki haftadan fazla tatil vermez. Bu sporu sevmeden yapmak neredeyse imkansızdır ve bu sporu yapan sporcular küçük yaşlarda başladıkları için bu spor onların yaşam biçimi haline gelmesi en büyük avantajları” dedi. 
MÜHÜBE TAŞKIN