ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 31 Mayıs 2024 11:57

AK PARTİ'DE DEĞİŞİM BEKLENTİSİ

AK PARTİ'DE DEĞİŞİM BEKLENTİSİ

31 Mart yerel seçimlerinde alınan başarısız sonuçlar sonrasında AK Parti'de değişim sinyalleri verilirken Antalya4da da değişim beklentisi yükseldi.

8 İLÇEDEN 2 İLÇEYE DÜŞTÜ

2019 Yerel seçimlerinde 6 ilçe AK Parti ve 2 ilçe de MHP birinci parti olarak çıkarken 2024 yerel seçimleride AK Parti sadece Gündoğmuş ve İbradı'da birinci parti çıktı. İttifak ortağı MHP ise hiçbir ilçede başarlı olamadı. 31 Mart yerel seçimlernide AK Parti'nin kalesi olarak görülen Kepez dahi CHP'ye geçmişti.

İTTİFAKTA 6 PUANLIK DÜŞÜŞ

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan değişim mesajı vermiş ve "Gerekeni mutlaka yerine getireceğiz" ifadelerini kullanmıştı. AK Parti ve MHP ittifakı 2019 seçimlerinde Menderes türel ile yüzde 46,27 oy alırken 2024 seçimlerinde Hakan Tütüncü ile 40,03 oy alabilmişti.

TÜTÜNCÜ - DİRİCAN - ÇETİN

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği değişim sinyali sonrasında AK Parti'de yeni il başkanının kim olacağı tartışılmaya başlandı. 2024 yerel seçimlerinde Büyükşehir adayı olan Hakan Tütüncü'nün il başkanı olarak siyasetten uzak kalmak istemediği dile getirilirken Osman Dirican ismi de ön plana çıkıyor. İl Başkanı Ali Çetin'in ziyaretleri ise dikkat çekiyor.

 

Haber: Yalçın KÜÇÜK