• SUR YAPIIIIIII
EĞITIM Haber Girişi : 08 Haziran 2021 11:54

A.Ü. Avrupa’nın önünde!

A.Ü. Avrupa’nın önünde!
Akdeniz Üniversitesi kadın profesör oranında Avrupa üniversitelerini geride bıraktı. Akdeniz Üniversitesi’nde kadın profesör oranı yüzde 30,4 olarak açıklandı.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Özlenen Özkan, Akdeniz Üniversitesi'nin yüzde 30,4 kadın profesör oranı ile  yüzde 20,8 ortalamaya sahip AB ülkelerinin önünde yer aldığını açıkladı. 

Rektör Özkan, Akdeniz Üniversitesi'nin yüzde 30,4 oranının da üzerine çıkılması gerektiğini belirterek, “Bu oran da yetmez. Kadınların her alanda eşit temsili için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

 A.Ü. Rektörü Pro. Dr. Özlenen Özkan, Türkiye'nin en önemli üniversiteleri arasında yer alan Akdeniz Üniversitesi'nin kadınların eşit temsil edildiği bir üniversite olmak bakımından önemli bir yerde bulunulduğunu ve bu durumun geliştirileceğini belirtti. 

Akdeniz Üniversitesi verilerine göre toplam 3235 akademik personelin yüzde 47,17'sinin kadın olduğu görülüyor.5 Haziran 2021 tarihinde YÖK Başkanı Prof.Dr.Yekta Saraç, Türkiye Büyük Millet Meclisi Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Komisyonu'na konuk olmuş ve Üniversitelerdeki kadın istihdamına ilişkin son verileri aktarmıştı. 

Prof.Saraç; Türkiye genelinde Üniversitelerimizdeki öğretim üyelerinin yüzde 45'ini kadınların oluşturduğunu ve Türkiye'deki kadın profesör oranının Avrupa Birliği'nden daha fazla olduğunu dile getirmişti.

 Türkiye'de bu oran yüzde 32 iken, Avrupa Birliği'nde ise yüzde 20,8. Akdeniz Üniversitesi de dahil olmak üzere Türkiye'de halen 17 kadın rektör görev yapıyor. Avrupa Üniversiteler Birliğinin yayınladığı rapora göre, 48 üye ülkenin 20'sinde ise kadın rektör bulunmuyor. 

Yalçın KÜÇÜK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.