• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 17 Mart 2023 16:00

A Takımı belli oldu

A Takımı belli oldu
AK Parti Antalya İl Başkanlığına getirilen Ali Çetin, il yönetim kurulunu belirledi. Çetin’in yönetim kurulu listesinde eski il yöneticilerinden, küskünlerden ve gençlik kollarından birçok isme yer vermesi parti çevresinde ‘teşkilatçı yönetim’ şeklinde yo

AK Parti Antalya İl Başkanlığına getirilen Ali Çetin, il yönetim kurulunu belirledi. Çetin’in yönetim kurulu listesinde eski il yöneticilerinden, küskünlerden ve gençlik kollarından birçok isme yer vermesi parti çevresinde ‘teşkilatçı yönetim’ şeklinde yorumlandı. Çetin, listelerinde birlikte il başkanlığı içini yarıştığı isimlere de yer verdi.

A TAKIMINDA DEĞİŞMEYEN İSİMLER

Listede ilk dikkati çeken eski il başkanlarının yönetimlerinden isimler ve gençlik kollarından isimlere yer vermesi, parti içindeki küskünleri bir araya getirmesi birleştirici bir unsur olarak değerlendiriliyor. Listelerde yer alan isimlerden diğer dikkati çekenler ise Eski Müftü Osman Artan’ın kardeşi Bilal Artan oldu.Ak Parti’nin ilk kurulduğu günden bugüne tüm yönetimlerde yer aldı. Bilal Artan’ın dışında eski Müftü Osman Artan’ın oğlu Yusuf Artan’ın da yeni yönetimde görev aldığı görülüyor. Mehmet Çetinkaya, Zekeriya Tonoğlu ise Ak Parti Antalya il Yönetimlinde değişmeyen isimler arasında dikkat çekiyor.

YARIŞTIĞI İSİMLERDE LİSTEDE

Başkan Çetin’in, il Başkanlığı adaylık sürecinde yarıştığı isimlerden Ahmet Onaran, Osman Ali Eciş, Ömer Akbaş, Hıfzullah Şahbaz gibi isimlere de yönetim kurulu listesinde yer vermesi “birlik beraberlik mesajı” vermek istediği şeklinde yorumlandın. Ak Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, sosyal medya hesabı üzerinden “Birlik ve beraberlik içinde ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonumuzla Yönetim Kurulumuzun ilk toplantısını gerçekleştirdik. Yeni İl Yönetimimiz Antalya’mıza ve milletimize hayırlı olsun” diye paylaşımda bulundu.

ÖNCEKİ DÖNEM YÖNETİCİLER ve GENÇLİK KOLLARI

 LİSTEDE EN ÇOK YER BULANLAR OLDU

İl yönetim kurulu listesinde eski yönetimlerde yer alan isimler; “Ahmet Yıldız, Ahmet Onaran eski gençlik kolları yönetimlerinde yer alan isimlerden, Ak Parti Muratpaşa İlçe eski Başkanı Alparslan Belin, Bengül Hatipoğlu eski kadın yolları yönetiminden, Ferruh Derin Kemer eski ilçe başkanıydı.Hasan Bozdemir eski gençlik kolları ve Muratpaşa eski ilçe başkanı olarak görev almış. Akdeniz Üniversitesi Tekno Kent’in Genel Müdürü İbrahim Yavuz daha öncede Ak Parti Antalya il yönetiminde yer almıştı. Mehmet Kocabaş, eski yerel yönetimler başkanı olarak görev yapmıştı. Melihşah Tuğ eski yönetim kurulu üyesi, Metehan Coşkunsu eski ilçe Muratpaşa yönetiminde Kızılay yönetiminde yer aldı.  Necip Çetinkaya eski kepez ilçe kurucu başkanı, Eski Muratpaşa belde başkanı, Mustafa Göster eski yöneticilerden, eski yönetici isimlerden Yılmaz Kati’de yer alıyor.”

Yönetimde yine dikkat çeken isimler ise Berkant Yavuz önceki dönem İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ın dünürü olduğu biliniyor. Hacer Okudan, Hakan Tütüncü’nün kardeşi olarak tanınıyor. Evin Bayraktar Ağaoğlu Kahveciler Odası Başkanı Murat Ağaoğlu’nun eşi, Osman Koru’nun Tamirciler Odası Başkanlığını yaptığı biliniyor.

HABER - MÜHÜBE TAŞKIN

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.