• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 21 Şubat 2023 09:49

5.300 Depremzede Antalya’da okula başladı

5.300 Depremzede Antalya’da okula başladı
Depremzedeleri ziyaretinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Yazıcı; “Antalya’mızda deprem bölgesinden gelen eğitim çağında 13 bin çocuğumuzu tespit ettik. Bunlardan 5 bin 300’ü bugün itibariyle okula başladı.” dedi.

Vali Ersin Yazıcı, deprem bölgesinden Antalya’ya gelen ve Antalya Polis Moral Eğitim Merkezi’nde kalan afetzede vatandaşları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti. Depremzedeleri ziyaretinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Yazıcı; “Antalya’mızda deprem bölgesinden gelen eğitim çağında 13 bin çocuğumuzu tespit ettik.  Bunlardan 5 bin 300’ü bugün itibariyle okula başladı.” dedi.

Antalya’da Kahramanmaraş merkezli depremin yaralarını sarmak için çalışmalar devam ediyor. Deprem bölgesinden Antalya’ya gelen ve Antalya Polis Moral Eğitim Merkezi’nde kalan afetzede vatandaşları ziyaret eden Vali Ersin Yazıcı geçmiş olsun dileklerini ileterek vatandaşların talep ve isteklerini dinledi. Ziyarette Vali Yazıcı’ya Cumhuriyet BaşsavcısıZafer Koç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, İl Emniyet MüdürüOrhan Çevik, Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanı Albay Dr.Murat Sezgin ve 3.Piyade Eğitim Tugayı KomutanıPiyade Albay Kemal Çakıroğlu eşlik etti.

Antalya Polis Moral Eğitim Merkezi’nde kalan afetzede vatandaşlarla yakından ilgilenen Vali Yazıcı, önce depremzedeler için oluşturulan giysi merkezini daha sonra da çocuk oyun alanını gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Depremzede Misafirlerimizin Sayısı Her Geçen Gün Artıyor

Depremzede vatandaşların tüm ihtiyaçlarının eksiksiz bir şekilde giderilmesi için yoğun bir şekilde çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Vali Yazıcı; “Şuanda Antalya Polis Moral Eğitim Merkezi’mizde 200’ün üzerinde depremzede vatandaşımız kalıyor.Değişik illerden gelen depremzedelerimiz var. Dün itibariyle 72 bin 240 depremzede vatandaşımızı otellerimizde, 8 bin 200’ünü KYGM yurtlarımızda, 4 bin 250’sini de kamu misafirhanelerimizde ağırlıyoruz. Bunların dışında da vatandaşlarımızın evlerinde kalan depremzedelerimiz de var. Bunların sayısı da her geçen gün artıyor. Dünkü tespitimize göre de bunların sayısı 54 bin 641 kişi. Bu konuda da çalışmalarımız devam ediyor. Bu sayıların daha fazla olduğunu değerlendiriyoruz.” şeklinde konuştu.

Depremzede Vatandaşlarımız Ağırlıklı Olarak Alanya ve Manavgat’ta

Depremzede vatandaşların büyük bir bölümünün Alanya, Manavgat ve merkez ilçelerde kaldığını dikkat çeken Vali Yazıcı şunları söyledi: “Depremzedelerimizi en çok Alanya, Manavgat ve merkez ilçelerimizde ağırlıyoruz. Ancak ilimizin her noktasında Elmalı’dan Gazipaşa’ya kadar birçok noktada depremzede vatandaşlarımız var. Ağırlıklı olarak Alanya ve Manavgat’ta depremzede vatandaşlarımızın sayısı 50 bine yaklaştı. Bu sayı hem otel hem de vatandaşların evlerinde misafir olan depremzedelerin toplam sayısı. Otellerimizde kalan bu 72 bin depremzede vatandaşımızın 40 bini hatta biraz üstünü Manavgat ve Alanya’daki otellerimizde misafir ediyoruz.”

Eğitim Çağında 13 Bin Çocuğumuzu Tespit Ettik

Bu zor günlerin üstesinden her zaman olduğu gibi el birliğiyle gelineceğinin altını çizen Vali Yazıcı; “El birliğiyle hep beraber hareket halindeyiz. Depremzede vatandaşlarımızın giysilerini ve temel ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bugün okullar açıldı. Eğitim çağında 13 bin çocuğumuzu tespit etmiştik bunların bugün 5 bin 300’ü okula başladı. E-kayıt yoluyla ya da bizzat giderek okullarına başladılar. Onların kıyafetlerini de ayarlıyoruz. Eğitimde herhangi bir sorun yaşamayacaklar. Özel okullarımızda kontenjanlarını arttırdılar. Onlara da teşekkür etmek istiyorum. Sayılar her dakika değişiyor. Öğrenci sayısıyla ilgili akşama kadar yeni bir sayı güncellemesi olacak.Bunları da toparlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Otellerin Taahhüt Ettiği Sayının Üstüne Çıktık

Basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda otellere de ayrı bir parantez açarak teşekkür eden Vali Yazıcı; “Otellerimizin bize taahhüt ettiği kapasite 58 bindi. Şuan 70 binin üzerindeyiz. Otellerimiz sağ olsunlar şartlarını zorlayarak misafirlerimizi aldılar. Kamu misafirhanelerimiz zaten ilk günlerde dolmuştu. Biz otellerimizin taahhüt edilen yatak sayısını aştık. Bundan sonra gelişler kişilere misafir oluyorlar.  Şu ana kadar bizim tespit ettiğimiz 2 bin kişi bulunduğu yerden çıkmış. Bunlardan başka bir yere de geçmiş olanlar var.” dedi.

Devlet ve Sivil Toplum Olarak İşbirliği İçindeyiz

Hem kente gelen hem de deprem bölgesindeki depremzedeler için yardım çalışmalarının da devam ettiğini bildiren Vali Yazıcı; "Şu ana kadar 1800'e yakın konteyner gönderdik, elimizde konteynerler var. Devlet ve sivil toplum olarak işbirliği içindeyiz." diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.