• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 17 Haziran 2021 15:07

Zombi araç oyunu

Zombi araç oyunu
Araç almak isteyen vatandaş günümüzde neredeyse kıl kırk yarmak zorunda kalıyor. Araçlardaki oyunun boyutu her geçen gün büyürken aracın bir kısmı farklı bir yıla aitken diğer kısmı farklı bir yıla ait çıkabiliyor. Hatta aracın airbaglerinden hava yastığı

İkinci el araba alırken hele hele de arabadan anlamıyorsanız iki kere düşünmenizde ya da bir bilen ile birlikte araba almanızda fayda var. Çünkü; son zamanlarda arabalar üzerinde oynanan oyunlar artarken tüketici mağduriyeti artıyor.

EN FAZLA KM OYUNU OYNANIYOR

Arabalarda en fazla oynanan oyun kilometre oyunu olarak dikkat çekiyor. Bilgisayara sokulan araçların kilometresi düşürülebiliyor. Şayet aracı ekspere götürüyorsanız ve sadece kaportaya baktırıyorsanız bu oyunu anlamanız da mümkün olmuyor. Araç alırken tam teşekküllü baktırmakta fayda var.

AİRBAGLERDEN ÇOCUK BEZİ ÇIKABİLİYOR

Araçlarda son zamanlarda oynanan oyunlardan bir tanesi de airbaglerinde oluyor. Kaza yapan aracın airbagleri ile oynanırken hava yastığının yerine çocuk bezi dahi takan var. Oto tamircisi Abdullah Özyiğit, “Hava yastıklarını özellikle kontrol ettirmeniz gerekiyor. Airbag açılsa bile elektronik hilelere başvurup açmamış gibi gösterebiliyorlar. Hava yastıklarının yapılabildiğini ancak yüksek maliyeti nedeniyle araç sahipleri ya da galericiler tarafından tercih edilmiyor. Bu nedenle de düşük maliyetli çözüm yollarına başvurulabiliyor. Araç alırken dikkatli olmak gerekiyor” uyarısında bulundu.

İKİ ARAÇTAN BİR ARAÇ YAPILMIŞ OLABİLİR

Araç almak isteyenleri bekleyen en büyük tehlike ise aracın gerçekten tek parçadan mı yoksa iki aracın birleşmesinden yapılıp yapılmadığı konusu. Yani halk arasında zombi araç olarak bilinen araçlardan olup olmadığı.


Yani aldığınız aracın ön tarafı 2015 model ise arka tarafı 2013 model olabiliyor. İstanbul’dan bir araç satın alan Buğra Yıldız isimli vatandaş da böylesi bir oyuna gelirken aracın iki aracın birleşmesinden oluştuğunu benzinliğe gittiğinde anlayabildi. Benzinli aracına dizel yakıt konulması ile Yıldız kandırıldığını anlamış.

ARACIN ÖNÜ FARKLI ARKASI FARKLI 

Antalya’da ikamet eden ve kartuş dolum işiyle uğraşan 32 yaşındaki İbrahim Çetin’in de başına benzer bir olay gelmek üzere iken gerçeği fark etti ve aracı satın almaktan vazgeçti. İnternette gördüğü aracı beğenen ve araç sahibini arayan Çetin, araç hakkında bilgi alırken fiyatta da anlaştı. Babası ve kardeşi ile birlikte uçakla Adana’ya giden Çetin ailesi aracı ekspere götürdü. 

Eksper araçta bir tuhaflık olduğunu fark etti ancak tam olarak ne olduğunu anlayamadı. İbrahim Çetin, “İlk eksperden sonra iki ekspere daha gittik. Onlar da araçta yolunda olmayan bişeyler olduğunu söylediler. Bunun üzerine Adana’daki sanayiye giderek ustaya arabayı gösterdik. Usta aracın ön tarafının ayrı bir yıla ait olduğunu arkasının ise farklı bir yıla ait olduğunu bize söyleyince neye uğradığımızı şaşırdık. Neredeyse araç sahibi ile birbirimize giriyorduk. Çevredeki esnaf gelerek araya girdi. Bizler de aracı almadan Antalya’ya geri döndük. Ama üç kişi gidiş-dönüş uçak parası verdik” ifadelerini kullandı.


Haber: Yalçın KÜÇÜK


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.