• SUR YAPIIIIIII
EKONOMİ Haber Girişi : 15 Eylül 2022 18:23

Yükseliş düğünleri de vurdu

Yükseliş düğünleri de vurdu
Altın fiyatlarındaki yükseliş özellikle düğün yapacakları çok etkilerken artık gelinlere 5 çift bilezik yani 10 bilezik yerine artık 5 bilezik takılmaya başlandı. Antalya Kuyumcular Odası Başkanı Halil Kayaer, “Alım gücü belli bir kesime göre değişiyor he

Altındaki yükseliş en çok düğün yapacakları vururken Antalya Kuyumcular Odası Başkanı Halil Kayaer; “Düğün sahipleri 10 bilezik alacaksa 5 bilezik alıyor” dedi.

Aramalar arasında ilk sırada yer alan altın fiyatları, vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Haftanın sonlarına girerken altının gram fiyatı 998 lira civarında seyrediyor. Antalya Kuyumcular Odası Başkanı Halil Kayaer; “Alım gücü belli bir kesime göre değişiyor herkese aynı oranda artış aynı oranda düşüş olmuyor. Altının yükselişi alım gücünü düşürdü” dedi.

“Geçtiğimiz günlerde altın fiyatlarının artışı insanların düğün süreçlerini de etkiledi. İnsanlar 10 bilezik alıyorken artık 5 bilezik alıyor” diyen Kayaer, düğünde en çok takılan altının gram altın olduğunu belirtti. Kayaer; “Altın genel olarak böyle gelir düzeyi düşük olan insanlarda alım gücü hiç yok denilecek kadar az” diyerek halkın altın almada uzun vadeli bir şey düşünüyorsa altının her zaman iyi bir yatarım olduğunun altını çizdi.  

 

Ergün DEMİR - Sena Nur BOZER

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.