• SUR YAPIIIIIII
EĞITIM Haber Girişi : 08 Ağustos 2023 12:56

YKS son tercih günü: Bugün!

YKS son tercih günü: Bugün!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nden (ÖSYM) yapılan açıklamaya göre üniversite tercih süreci bugün saat 23.59’da sona erecek.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçları ne zaman açıklanacağı ile 27 Temmuz’da başlayan üniversite tercih sürecinin bugün bitip bitmeyeceği vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. 

Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere 3 oturumda gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınav sonucunu öğrenen kişiler için vakit daralıyor. ÖSYM'den konuya dair yapılan açıklamanın ayrıntıları merak edildi. 

ÖSYM’den yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınav sonucu açıklaması sonrası 27 Temmuz’da başlayan YKS tercih süreci sürüyor. Üniversite tercih kılavuzu sonrasında binlerce öğrenci üniversite tercihini yaptı. Adaylar işlemlerini TC kimlik numarası ve şifrelerini girerek ais.osym.gov.tr üniversite tercih ekranı üzerinden yapabiliyor.

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN SONA ERECEK?

YKS tercih süreci 27 Temmuz’da başladı. ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre üniversite tercih süreci 8 Ağustos 2023 Salı günü saat 23.59’da sona erecek. YKS tercih işlemleri adaylar tarafından T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak yapılacak. Tercih yapacak adayların 2023-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nu incelemeleri gerekiyor.

2023 YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2023 YKS tercih sonuçları için gözler ÖSYM’den gelecek açıklamaya çevrildi. 27 Temmuz’da başlayıp 8 Ağustos’ta sona erecek olan YKS tercih sürecinin ardından değerlendirme faaliyetlerine başlayacak. YKS tercih sonuçları için ÖSYM’nin en geç 25 Ağustos tarihine kadar açıklama yapması bekleniyor.