• SUR YAPIIIIIII
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 24 Nisan 2024 09:44

Yeni uygulama yürürlüğe girdi

Yeni uygulama yürürlüğe girdi

Sigortacı Ahmet Borcak, yürürlüğe giren yeni zorunlu trafik sigortası düzenlemesi hakkında bilgi verdi.

Borcak, mevcut yönetmelikle ilgili yapılacak değişiklikler kapsamında, geçici 11. madde uyarınca, belirlenen araç gruplarına göre uygulanan primler yüzde 10 oranında artırıldığını söyledi.

DENETİMLER ARTTI

Ahmet Borcak, "İlgili maddede yapılan değişiklik sonrası, araç sahiplerinin zorunlu trafik sigortasını yenilemeden trafiğe çıkmaları halinde alacakları ceza miktarı da katlanarak artmış oldu. Özellikle son günlerde büyükşehirler başta olmak üzere yurdun birçok bölümünde trafik kontrollerini artıran ekipler, sürücülerden ehliyet ve araç ruhsatıyla birlikte güncel trafik sigortası poliçesini sunmaları talep ediyor" ifadelerini kullandı.

SİGORTALI ARAÇ SAYISI DÜŞÜYOR

"Zorunlu trafik sigortası yaptırmamış araçlar trafikten men edilmekte ve özel park alanına çekilmekte" diyen sigortacı Ahmet Borcak, son zamanlarda artan sigorta fiyatları nedeniyle sigortalatma oranında düşüş yaşadığını söyledi.

Türkiye’de trafiğe çıkmış 27 milyon 525 bin tescilli araç bulunduğunu kaydeden sigortacı Ahmet Borcak, "5 Milyon 626 bin aracın ise trafik sigortası yaptırılmamış durumda" dedi.

ÇEKİLEN ARAÇLAR SAYIYI ETKİLİYOR

Borcak, otoparka çekilen araçların sahipleri tarafından otoparktan çıkarılmadığını ve bu araçların trafikte gözüktüğünü bu sebeple sigortasız araç sayısına etki ettiklerini söyledi.

MOTOSİKLETLER SİGORTA YAPTIRMIYOR

2023 yılı sigortasız araçlar verilerine bakıldığında motosiklet ve yük motosikletlerinin sigortasızlık oranı yüzde 65,61 olarak en fazla orana sahip olduğunu kaydeden Ahmet Borcak, verilere göre en fazla sigortasız aracın ise Ağrı'da bulunduğunu belirtti. 

Haber: Yalçın KÜÇÜK