• SUR YAPIIIIIII
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 06 Mayıs 2024 11:00

Yapısal reform uyarısı

Yapısal reform uyarısı

Hükümet kamuda tasarruf için düğmeye basarken ATSO Başkanı Ali Bahar, "Tasarruf yalnızca kaynağı azaltmakla değil, verimin de artırılması ile anlam kazanacaktır" dedi.

TEK BAŞINA YETERLİ DEĞİL

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar,  “Sonbahar sonuna kadar enflasyonla mücadelede önemli bir yol kat etmiş olacağımızı düşünüyoruz. Gerek iş dünyamız gerekse vatandaşlarımız bu konuda üzerine düşen hassasiyeti göstermişlerdir, göstermeye de devam edeceklerdir. Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz’ın önceki gün yaptığı “Kamuda Tasarruf Yasasına” yönelik açıklamaları, devletimizin enflasyon konusunu ne derece de önemsediğini fazlasıyla, göstermektedir. Para ve maliye politikalarının asla tek başına yeterli olmadığını ve mutlaka yapısal reformlar ile desteklenmesi gerektiğini çok defa dile getirdik" ifadelerini kullandı

VERİMİN DE ARTTIRILMASI GEREKİR

"Kamuda tasarruf ile birlikte verimliliğin artırılmasına yönelik çalışmalarında, kısa sürede tamamlanması ve bir an önce uygulamaya koyulması büyük önem arz etmektedir" diyen Başkan Ali Bahar, "Ancak tek başına kamu harcamalarının azaltılması yeterli olmayacaktır, bunun yanı sıra doğru kaynağın doğru alanlara sevk edilmesi de yerinde bir karar olacaktır. Çünkü tasarruf yalnızca kaynağı azaltmakla değil, verimin de artırılması ile anlam kazanacaktır. Şimdi görüyoruz ki, bu sabrımızın meyvelerini yakın vadede almaya başlayacağımız, istikrarın ve ülkemizin tüm dinamiklerinin uyum içinde çalıştığı bir döneme doğru ilerliyoruz. Bu kararlılık ve azimle 2024 yılını, beklentilerin de üzerinde iyi bir noktada tamamlayacağımıza inancımız tamdır" açıklamasında bulundu.

Haber: Yalçın KÜÇÜK