• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 23 Kasım 2022 15:41

‘Vatandaşın mağdur olmaması için çalışacağız’

‘Vatandaşın mağdur olmaması için çalışacağız’
Kış mevsiminin yaklaşılmasıyla birlikte trafikte alınan tedbirlerin ve yapılan hazırlıkların değerlendirildiği “2022-2023 Yılı Kış Mevsimi Trafik Tedbirleri Toplantısı” Vali Ersin Yazıcı başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Vali Yazıcı; “Vat

Kış mevsiminin yaklaşılmasıyla birlikte trafikte alınan tedbirlerin ve yapılan hazırlıkların değerlendirildiği 2022-2023 Yılı Kış Mevsimi Trafik Tedbirleri Toplantısı” Vali Ersin Yazıcı başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Vali Yazıcı; Vatandaşlarımızın güven içinde seyahat edebilmeleri ve trafik akışının kesintisiz sürmesi için kış mevsimi trafik hazırlıkları kapsamında iyi koordine olup tedbirleri sıkı alacağız.” dedi.

Kış mevsimi süresince trafik güvenliğinin sağlanması, kazaların önlenmesi ve trafik akışının kesintisiz olarak sürdürülebilmesi amacıyla alınacak trafik tedbirleri ve yapılan hazırlıkların değerlendirildiği 2022-2023 Yılı Kış Mevsimi Trafik Tedbirleri Toplantısı” Vali Ersin Yazıcı başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Yazıcı’nın yanı sıra Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gürbüz, kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, ilgili kurum müdürleri ve görevliler katıldı. 

Alınacak Tedbirler Görüşüldü

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıda, kış mevsiminde oluşan olumsuz hava koşulları nedeni ile meydana gelebilecek trafik kazalarını önlemek ve trafik güvenliğine yönelik diğer olumsuzluklar dikkate alınarak vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması amacıyla alınacak tedbirler görüşüldü.

Geçen Yıl Olduğu Gibi Bu Yılda Hiçbir Olumsuzluğa İzin Vermeyeceğiz

Trafikte kış mevsimi tedbirleri kapsamında alınması gereken önlemler ile ilgili sunumların yapıldığı toplantıda Vali Yazıcı, kış mevsiminin olumsuz yöndeki etkilerinin azaltılması ve aksamaya meydan vermemek için tam koordinasyon sağlanması gerektiğine dikkat çekti. Toplantıyı her yıl düzenli olarak yaptıklarını ve geçen yıl başarılı bir kış sezonu geçirdiklerini aktaran Vali Yazıcı; Karayolları trafik güvenliğinin sağlanması, vatandaşlarımızın güven içinde seyahat edebilmeleri ve trafik akışının kesintisiz olarak sürdürülmesi için Kış Mevsimi Trafik Tedbirleri Toplantısı’nı her yıl düzenli olarak gerçekleştiriyoruz. Geçen yıl başarılı bir kış mevsimi geçirdik. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah bu yıl da geçen seneki başarıyı iyi koordine olarak tekrarlayıp vatandaşlarımızın hiçbir mağduriyet yaşamaması için çok çalışacağız.” şeklinde konuştu.

Krizleri Yönetmenin Olmazsa Olmazı İyi Koordine Olmak Ve İyi İletişim Kurmaktır

Antalyanın uygun iklim koşulları nedeniyle sadece belli noktalarında kış şartlarının etkili olduğunu söyleyen Vali Yazıcı şunları kaydetti: Bu konu Antalya için zor bir konu değil. Çünkü uygun iklim koşulları nedeniyle sadece belli noktalarımız da sıkıntılar oluyor. Akseki-Konya yolu ve İbradı tarafından olumsuz hava şartlarından dolayı bazı tedbirler almamız gerekiyor. Burada yaşanabilecek olumsuzluklara ve yol kapanmalarına karşı emniyet, jandarma ve karayolları ekiplerimiz her zaman iyi koordine olmalı. Çünkü krizleri yönetmenin olmazsa olmazı iyi koordine olmak ve iyi iletişim kurmaktır. Dolayısıyla iyi koordine olduğumuzda bütün işlerin olduğu gibi bunun da üstesinden gelebiliriz. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi ekiplerimizin koordinasyon ve iletişimi en üst düzeyde tutarak olumsuzluklara mahal vermeyeceğine yürekten inanıyorum.”

Afet Olduğunda Kimse Davet Beklemesin

Kış mevsimi kapsamında her hangi bir olumsuzluk olduğunda herkesin ivedilikle harekete geçerek davet beklemeden ne yapabileceğini sorgulaması gerektiğini dile getiren Vali Yazıcı; “İlimizde bir olumsuzluk olduğunda hızlıca koordine olarak sorunun giderilmesi noktasında çalışmalarımıza hızlıca başlamalı ve vatandaşlarımızı mağdur etmemeliyiz. Tüm kurumlarımızla, tüm gücümüzle olumsuzluğun olduğu yerde olarak çalışmalarımızı hızlıca yapmalıyız.” dedi.

Vatandaşlarımız Her Şeyin En İyisini Hak Ediyor

Günümüz koşullarında her saniyenin çok önemli olduğunu belirten Vali Yazıcı; Devlet olarak vatandaşımıza karşı sorumluluklarımız var. Vatandaşımızın ihtiyaçlarını karşılamak, güvenliğini sağlamak bizim görevimiz. Her türlü imkânımız var, insan kaynağımız da var. Dolayısıyla vatandaşımızı hiçbir hizmetten mahrum bırakmamalı, bekletmemeliyiz. 2022 yılına geldik. Her hangi bir yolun saatlerce kapalı kalması hiçbir şekilde açıklanamaz. Kimsenin beklemeye tahammülü yok. Dünyadaki en kıymetli şey zaman. Olaylara anında müdahale etmemiz lazım. Türkiye Cumhuriyeti devletinin her türlü gücü ve imkânı var. Sırf koordine olamadığımız için insanlarımızı mağdur etmeye hakkımız yok. Bu sebeple geçen seneki yaptığımız gibi aynı titizlik ve hassasiyetle çalışmalarımızı en iyi şekilde yöneteceğiz. Vatandaşlarımız her şeyin en iyisini hak ediyor. Biz de bu motto ile vatandaşlarımızın mağdur olmaması için tedbirlerimizi en iyi şekilde alıp çalışmalarımızı ona göre yürüteceğiz.” ifadelerini kullandı.

2022-2023 Yılı Kış Mevsimi Trafik Tedbirleri Toplantısı”nda İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Önder Kavak, Karayolları 13. Bölge Müdürü Ahmet Gülşen, Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü Tesisler ve Bakım Baş Mühendisi Ferdi Taş kurumların uyguladığı tedbirler ve kriz anında yapılacak çalışmalar hakkında sunum yaptı.