• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 30 Eylül 2022 15:21

Vatandaşın DEVA’sı belli

Vatandaşın DEVA’sı belli
Deva Partisi Kepez İlçe Başkanı Mehmet Siyahkoç, Deva Partisi olarak Antalya’da ve Kepez ilçesinde yaptıkları çalışmaları anlatarak “Dertlere deva olmak için eliminden gelen her şeyi yapıyoruz” dedi.

Kepez Deva Partisi İlçe Başkanı Mehmet Siyahkoç, Deva partisinin Kepez’deki çalışmalarını anlatarak ülke ekonomisinin halka nasıl yansıdığını değerlendirdi.

Türkiye’de bir şeylerin iyi gitmesi için “elini taşına altına koymak gerek diye düşündüm” diyen Siyhakoç, siyasete ülke için bir şeyler yapabilmek için siyasete girdiğini söyledi. Siyahkoç, “İl yönetiminde görevliydim ve ilçe başkanlığına atandım. Benim mantığım şudur; bir işi alıyorsam en iyi şekilde yapacaksın ya da hiç yapmayacaksın. Şimdi Kepez İlçe Başkanıyım Kepez kozmopolitik bir yer. Oradaki amacım partiyi en iyi şekilde tanıtıp en iyi şekilde görevimi yerine getirmek” diye konuştu.

SEÇİM SONUÇLARINI HEYECANLA BEKLİYORUZ

“Dertlere deva olmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz” diyen Siyahkoç, Kepez’de yaptığı çalışmalar sonucunda Deva Partisine bir ilgi olduğunu söylüyor. Siyahkoç, “Seçime henüz girmediğimiz için net bir şey söyleyemiyoruz. Ama herkes şu anda heyecanla ilk seçim sonuçlarını bekliyor. Anketlerde vatandaşın teveccühü var, yaklaşık bir yıldan beri insanlar güzel şekilde karşılıyor. En son buraya genel merkez tarafından seçim otobüsümüz getirildi ve 12 saat boyunca Kepez'in bütün bölgede bu otobüs gezdi. Her gezdiği yerde güzel bir etkiletiş aldı” dedi.  

İNSANLAR SİYASETTEN YORULMUŞ

Siyahkoç, Kepez Deva Parti olarak gittikleri yerlerdi siyaset konuşmadıklarını insanların dertlerini dinlediklerini anlattı. “İnsanlar siyasetten o kadar çok yorulmuş ki biz gidiyoruz insanların dertlerini dinliyoruz” diye Siyahkoç, insanların dinlenmeye ihtiyacı olduğunu vurgulayarak “İnsanları dinliyoruz bu insanların hoşuna gidiyor. Muhatap olan birileri var. vatandaş bunu görüyor ve partiye karşı sempatisi var” diye kaydetti.

VATANDAŞ KAN AĞLIYOR

Ekonominin halka yansımasını değerlendiren Siyahkoç, “Ekonominin halka yansıması çok kötü. Bir insan pazarda 100 TL’yi bütün evin ihtiyacını karşılayabiliyorken şimdi 100 TL’ye aldığı iki kilo domates. Vatandaş kan ağlıyor. Biz Pazar ziyaretleri yaptığımız zaman Pazar esnafı ‘Biz utanıyoruz atık malları yaşlı amca ve teyzeler bekliyor’ diyor. Ne kadar acı bir durum. Bir halk cebinde para olmadığı için pazarın atıklarını toplamak için bekliyor. Bu ekonomi her şeye yansıyor. Markette en ufak alacağın şey 400 -500 TL tutuyor” dedi.

“Asgari ücretlinin vay haline”

“Asgari ücretle çalışanın vay haline” diyen Siyahkoç, “Asagari ücretle çalışan insanın evli ve çocuklu olduğunu düşün ve evine mi bakacak? Çocuğunun ihtiyacını mı karşılayacak? Ne yapacak bu adam?” diye sordu. Deva partisinin ekonomi tarım sağlık gibi konularda 12 paket açıkladığını belirterek Deva Partisi’nin iktidara geldiği vakit 6 ayda ekonomiyi düzenleyeceğini söyledi.

TÜTÜNCÜ’YÜ TAKDİR ETTİ

Kepez İlçesinde yapılan hizmetleri değerlendiren ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün verdiği hizmetleri takdir eden Siyahkoç, “Hakan başkan güzel projeler yaptı. Kalkıp bu projeleri inkar edemeyiz. Hakan başkanı iyi bir belediye başkanı. Tabi ki gene bir eksiklikler var. Biz oraları bulup o eksikleri gidereceğiz. Gerekirse mahalle mahalle gençlerimize ulaşacağız. Türkiye’nin geleceği gençler şu an sokakta amaçsız ve işsiz geziyor” diye konuştu.

LİSTELERDE EN ÇOK ÇALIŞANLAR YER ALACAK

Seçim geldiğinde meclis üyelikleri ve vekillik listelerinde en çok çalışanları aday olarak koyacağını vurgulayan Siyahkoç, “Kim çalışıyorsa bütün hak ediyorsa, onlara yer vereceğim. Yani öbür türlü parası var diye kimseyi adaylıklarda üst sıralara koymam. Birini parası var diye aday yapmam, adamın  parası yoktur sahada karşılığı vardır, çalışıyordur. Bunu gücümün yettiği yere kadar en çok çalışanın listelerde olması için çabalarım” dedi.

DEVA KADIN KOOPERAFTİFİ İLE KADIN ÜRETİMİNE DESTEK

“Partiye karşı bir sempati var bunu görüyoruz” diyen Mehmet Siyahkoç, parti olarak yaptığı çalışmaları anlattı. Siyahkoç, “Öğrencilerimize kırtasiye yardımı yaptık. Ramazan ayında yardımlar yaptık. Akabinde Deva’nın kadınlar için kooperatifi var. Bu kadın Kooperatifi devanın kadınlarının ürettiği ürünleri vatandaşla buluşturarak kadın üretiminin değer bulması için çaba gösteriyoruz. Sosyal medyadan da satış yapıyorlar. Biraz daha olsun kadınlarımıza gelir kaynağı sağlanması için bu çalışmayı yapıyoruz.  Sadece deva kadınları değil herkese bu anlamda kapımız açık. Bizim gücümüz yettiği yere kadar biz öğrencilerimize ve kadınlarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Çünkü öğrencilerimiz Türkiye'nin geleceği, kadınlarımız evin temeli, direğidir onları desteklememiz lazım” diye konuştu.

MÜHÜBE TAŞKIN