• SUR YAPIIIIIII
YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 23 Mayıs 2022 11:24

Vali Yazıcı Sektör Temsilcileriyle Bir Araya Geldi

Vali Yazıcı Sektör Temsilcileriyle Bir Araya Geldi
Sektör temsilcilerinin Antalya Valisi Ersin Yazıcı bir araya geldiği toplantıda turizmdeki durum ve beklentiler değerlendirildi.

Sektör temsilcilerinin Antalya Valisi Ersin Yazıcı bir araya geldiği toplantıda turizmdeki durum ve beklentiler değerlendirildi.

 

Sektör temsilcilerini dinledikten sonra bir değerlendirme yapan Vali Ersin, “Rusya ve Ukrayna arasındaki olaylar olmasaydı hedefimiz çok daha yüksekti. Ama biz yine de bu yılı 2021 yılının üzerinde kapatacağımızı düşünüyorum” dedi.

 

“Bu yıl Rusya ve Ukrayna arasında öngöremediğimiz olumsuz bir olay başladı. Bu iki ülke şehrimize en çok turisti gönderen ülkeler. Bu riskleri her zaman değerlendirip ona göre bir yol haritası belirlemeliyiz. Bu yıl özellikle Avrupa’dan yoğun dönüşler var. İnşallah açığı buradan kapatacağız” diyen Vali Yazıcı değerlendirmelerinde şunları söyledi:

 

Turizmi çeşitlendirme, sağlık ve spor turizmi

 

“Şehir olarak birçok potansiyele sahibiz. Ama turizmimizi çeşitlendirmeliyiz. İki üç madde belirleyip bunlara yoğunlaşmamız gerekiyor. Sağlık turizmi ile ilgili bir atak yapılmaya başlanmış orası desteklenebilir. Spor da önemli. Spor organizasyonlarını iyi planlamalıyız. Bu yüzden spor ve sağlık turizmi başta olmak üzere fırsatları değerlendirmeliyiz. Sağlık turizmi konusunda adımızı dünyada duyuran bir şehiriz. Turizm sezonunun bittiği dönemlerde şehrimizi sağlık, spor ve kongre turizmi ile canlandırmalıyız. Kış aylarında şehri hareket geçirecek, şehre marka ve değer kazandıracak işler yapılması lazım. Ben spor ve sağlık turizminin Antalya için çok gerekli olduğunu düşünüyorum. Sağlık ve spor turizmi şehrimizin marka değerini yükseltiyor. Şehrimizin çok büyük bir potansiyeli var. Bunu mutlaka değere dönüştürmeliyiz. Sağlık ve spor turizminin gelişmesi açısından desteklemelerimiz ve çalışmalarımız devam edecek.”

 

Toplantıya Vali Yazıcı’nın yanı sıra Vali Yardımcısı Aydın Abak, Kültür ve Turizm İl Müdürü Candemir Zoroğlu, TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır, AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege, AKTOB Eski Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Barut Hotels Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Barut, Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, Fraport Tav Genel Müdürü Deniz Varol ve Odeon Turizm İşletmeciliği adına OTI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bektaş katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.