• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 17 Eylül 2020 14:58

Vali gitti, proje bitti!

Vali gitti, proje bitti!
2018 yılı sonunda tanıtımı yapılan ve ülke genelinde büyük ses getiren ‘Ölümle Tokalaşma Projesi’ Vali Münir Karaloğlu’nun Antalya’dan ayrılmasıyla birlikte unutuldu.

2018 yılı sonunda tanıtımı yapılan ve ülke genelinde büyük ses getiren ‘Ölümle Tokalaşma Projesi’ Vali Münir Karaloğlu’nun Antalya’dan ayrılmasıyla birlikte unutuldu.

 

Sürücülerin trafikte emniyet kemeri kullanımını arttırmak ve emniyet kemeri susturucu tokası kullanımını önlemek amacıyla Antalya Valiliği, Antalya Emniyet Müdürlüğü, Antalya Jandarma Komutanlığı, Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Antalya Müdürlüğü, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği’nin katkılarıyla hazırlanan ‘Ölümle Tokalaşma Projesi’ 2 yıl önce hayata geçirildi. Projenin hayata girmesiyle birlikte kolluk kuvvetlerince Antalya genelinde çok sıkı denetimler gerçekleştirildi. Alışagelmişin dışında gerçekleşen denetimlerde araçlar teker teker durdurulup içlerinde emniyet kemeri susturucu tokası olup olmadığı kontrol edildi. Takılı olmayan ve araç içinde bulunan susturucu tokalar dahi ceza kapsamında işlem gördü. Ancak Vali Karaloğlu ve Trafik Birimlerinden Sorumlu Antalya İl Emniyet Müdür Yardımcısı Nurettin Şengül’ün Diyarbakır’a atanmasıyla projeyle ilgili tüm çalışmalarla denetimler rafa kalktı.

 

Vali Karaloğlu önemine dikkat çekmişti
Projenin basın tanıtımında konuşan dönemin Antalya Valisi Karaloğlu, emniyet kemerinin trafik kazaları sonucu meydana gelebilecek ölüm ve yaralanma riskini önemli ölçüde azalttığını, emniyet kemeri kullanmayanların büyük bölümünün emniyet kemeri susturucu tokası kullandığının tespit edildiğine dikkat çekmişti. Araçlardaki en önemli güvenlik unsurunun emniyet kemeri olduğunu hatırlatan Vali Karaloğlu, “Emniyet kemeri kullanmadan seyahat ettiğimizde son teknolojiyle üretilen araçların güvenlik sistemlerini de tam olarak kullanamıyoruz. Emniyet kemeri susturucu tokasının ‘Türk icadı’ diye tabir edilmesi utanılacak bir durum. Hayatımızı korumak için geliştirilen bir sistemi devreden çıkarmak için araçtaki sinyal sistemini susturmak için kullandığınız bu toka aslında hepinizi ölümle tokalaştıran bir olay. Bu kampanya, sadece Antalya’da değil, tüm Türkiye’de farkındalık yaratmak istiyor. Antalya’da mutlaka vatandaşın ölümüne neden olan bu sahte tokalardan araçlarımızı kurtarmamız lazım” değerlendirmesinde bulunmuştu.

 

Karaloğlu’nun konunun önemine ilişkin yaptığı açıklamalarda öne çıkan diğer ifadelerse şunlar olmuştu:
“Araçlarda bunu kullanmak zaten yasak. Antalya’da bunun denetimlerini arttıracağız. Araçlarda kullanılıyor ya da kullanılmıyor, torpido gözünde dahi olsa her araca cezai işlem uygulayacağız. Emniyet kemeri yerine bu susturucu tokasını kullanmak bana göre intiharla eşdeğerdir. Çok güçlü bir paydaş grubumuz var. El birliğiyle bunu Antalya’nın ardından Türkiye gündeminde de farkındalık oluşturacak hale getiririz.”
Veli AKOĞLU

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.