• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 26 Mart 2023 09:51

Ülkem ve Antalya için söyleyeceklerim var

Ülkem ve Antalya için söyleyeceklerim var
Yıllarca hakkını savunan, zaman zaman haksızlığa uğrayan ve hakkını, hak ederek kazanan bir kadın olarak mücadelesini TBMM çatısı altında sürdürme kararı aldığını ifade eden 28. Dönem Antalya Milletvekili Aday Adayı Dr. Özlem Karataş,

Yıllarca hakkını savunan, zaman zaman haksızlığa uğrayan ve hakkını, hak ederek kazanan bir kadın olarak mücadelesini TBMM çatısı altında sürdürme kararı aldığını ifade eden 28. Dönem Antalya Milletvekili Aday Adayı Dr. Özlem Karataş, “Bu topraklarda yaşayan her bireyin adil, eşit, mutlu, huzurlu ve umutla yaşaması için hakkını savunacak gücüm, ülkem ve Antalya için söyleyeceklerim var” dedi.

28. Dönem Antalya Milletvekili Aday Adaylığını açıklayan Dr. Özlem Karataş, bu topraklarda yaşayan her bir bireyin insanca, adil, eşit, mutlu, huzurlu ve umutla yaşama hakkını savunabilmek için aday olduğunu söyledi. ‘Önce insan, sonra millet ve memleket’ düsturuna bağlı kalarak yıllarca doktorluk görevini yerine getirerek ülkesine hizmet ettiğini ifade eden Karataş, “Zaman zaman haksızlığa uğrayan ve her zaman hakkını hak ederek kazanan bir kadın olarak mücadelesini Meclis çatısı altında sürdürmeye kararlıyım. Türkiye’de 85 milyon insanın eşit ve adaletli yaşamayı hak ediyor. Bu ülkede kadın olmanın zorluğunu yaşamış bir kardeşiniz olarak, ön yargıları kırmak için mücadele etmeye devam edeceğim” diye konuştu. 

Zorlukları aşıp, kadın ve kız çocuklar üzerindeki hem fiziksel hem de psikolojik eril şiddeti önleyerek ülkeye olan borcunu ödemek istediğine dikkat çeken Karataş, “Kadınlarla ilgili eşit iş, eşit ücret, eşit haklar konusunda var gücümle çalışacağıma söz veriyorum. 1 çocuk annesi olarak, evlatlarımızın çok daha iyi şartlarda eğitim görmesi için eğitimde yüksek standartlarda fırsat eşitliğini savunuyorum. Bir doktor olarak özellikle bebeklerimizin, çocuklarımızın ve bakıma muhtaç yaşayan en temel insani hak olan beslenme ihtiyacının bile sağlanamıyor olmasını reddediyor, gururla sürdürdüğüm doktorluk mesleğimin ışığında, hepimizin en temel hakkı olan kaliteli sağlık hizmetinin eşit ve ücretsiz olması gerektiğini savunuyorum” dedi. 

İyi Parti iktidarı ile Antalya’da sürdürülebilir tarım ve hayvancılık politikalarıyla memleketin her köşesinin tekrar, üreten topraklar ve topluma dönüşeceğine inandığını belirten Karataş, “Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener liderliğinde zengin ve mutlu Türkiye hayalimiz çok yakın. Özellikle kültürel okur-yazarlığı destekleyecek her uygulamanın, çok daha küçük yaşlardan itibaren çocuklarımızın ve gençlerimizin hayatına girmesi için çalışacağıma, engelsiz bir Türkiye için savaşacağıma, ormanlarımıza, denizlerimize, sokak hayvanlarımıza yapılan kötü muameleye karşı tüm canlıların haklarını savunacağımdan kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde konuştu. 

GÜVENİLİR DEVLET İLE MUTLU TÜRKİYE

Kahramanmaraş merkezli ve 11 ilde yaşanan depremin ülke insanı için büyük kayıplar verdiğini hatırlatan Karataş, “Yaşadığımız büyük kayıplarımızın bilimden uzak, planlanmamış kentleşmeye karşı depreme ve diğer doğal afetlere dirençli inşa edilmiş kentlerde, güvenle yaşamak için, ülkemin temel sorununun adaletsizlik olduğunu ve güçlü, güvenilir devlet kavramının ancak hukukun tarafsızlığı ile işler hale getirilmesi için, koşulsuz, tarafsız ve adil çalışan yasama-yürütme-yargı çarkının yeniden güvenilir hale getirebilmek için, Antalya’nın hak ettiği hizmetleri alabilmesi için aday oldum” dedi. 

TÜKENMİŞLİK SENDROMUNA SON VERECEĞİZ

Dr. Karataş, sözlerine şöyle devam etti: Bu güne kadar aktif siyasetle uğraşmasam da ailem vasıtası ile her zaman siyasete aşina oldum. Artık ülkeye ve Antalya’ya karşı sorumluluğunu bilen bir hekim olarak; Ülkemizin tam 21 Yıldır içerisinde bulunduğu bu baskıcı, liyakatsiz ve en iyi tabir ile iş bilmez yönetimin, toplumumuzu sürüklediği  “tükenmişlik sendromunun” en yakın şahidiyim. İnsanımız tepeden tırnağa yara almış, her hücresine korku tohumları ekilmiş, işsiz, aşsız kalma, hatta hatta özgürlüğünden olma korkusu ile baş etmek durumda bırakılmıştır. Bugün gelinen noktada, her geçen gün Cumhuriyetin kazanımlarının bir bir kaybedildiğini görüyoruz. Başta ADALET olmak üzere. Sağlık, Eğitim ve Tarımla devam eden, ne kadar kurum ve kavram varsa ne yazık ki hepsinin içinin boşaltıldığı aşikardır. Artık bu gidişata dur demek gerekiyor.

Ülke kaynaklarının en verimli ve doğru şekilde kullanıldığı, zengini daha da zengin ederek orta düzey ve sabit gelirli işçi, memur ve asgari ücretli çalışanların gün geçtikçe, göz göre göre daha da fakirleştirildiği bu ekonomi anlayışına artık dur demek gerekiyor.

25 yıldır hekim olarak içerisinde bulunduğum, Hastanın da sağlık çalışanının da hekimin de son derece sağlıksız şartlarda olduğu, belki de cumhuriyetin hiçbir döneminde hekim ve sağlık personelinin bu kadar çile çektiği, değersizleştirildiği başka bir dönem olmamıştır. Hem hastaların hem onlara hizmet veren doktor ve sağlık personellerinin huzur içinde olduğu bir Sağlık Sistemi gerekiyor.

Ülkesini seven, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı bir Türk Kadını ve aynı zamanda bir Türk Hekimi olarak elimi taşın altına koyma zamanımın geldiğini biliyorum. Başta Antalya’m olmak üzere tüm halkımızın yükselen sesi olmak, söylenemeyeni söylemek, İYİ fikirler, İYİ politikalar ve İYİ bir Ülke için ben de varım.

 

DR. ÖZLEM KARATAŞ KİMDİR?

1974’te dünyaya gelen Özlem Karataş, 1998’de Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitimini tamamladı. Beykent Üniversitesi’nde Yüksek Lisans yaptı. 2002-2010 il ambulans servisinde çalışan Karataş, 2010-2012 başhekim yardımcılığı, 2012-2016 Muratpaşa İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde Şube Müdürü, 2016-2020 Kriz Koordinasyon Merkezi, 2020-2023 Konyaaltı İlçe Sağlık Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Sağlık sektöründe önemli görevlerde bulunan Karataş, bir çocuk annesi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.