• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 13 Aralık 2023 20:28

Türkiye şehitlerini unutmayacak

Türkiye şehitlerini unutmayacak

 

*Vali Hulusi Şahin, Şehit Jandarma Yüzbaşı Yasin Kurt Şehitlik Parkı Açılışı’na katıldı.*

Suriye’nin Rasulayn ilçesinde yol kontrol noktasına terör örgütü PKK/YPG tarafından düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Jandarma Yüzbaşı Yasin Kurt adına Muratpaşa Belediyesi tarafından Güzeloba Mahallesi Rauf Denktaş Bulvarı’nda yapılan Şehitlik Parkı törenle açıldı. 

Açılış programına Vali Hulusi Şahin, Cumhuriyet Başsavcı Zafer Koç, Muratpaşa Kaymakamı Dr. Orhan Burhan, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, kurum müdürleri ve Şehit Jandarma Yüzbaşı Yasin Kurt’un ailesi katıldı.

*Şehidimizin İsmini Yaşatacağız*

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’a teşekkür ederek sözlerine başlayan Vali Şahin; “Türk Milleti’nin son yıllardaki en büyük dava adamlarından biri olan Rauf Denktaş’ın isminin olduğu caddeye, böyle güzel bir park yaptığınız ve bu parka da Şehidimiz Yasin Kurt’un ismini verdiği için çok teşekkür ediyorum. Bu parkta şehidimizin ismini yaşatacağız.” dedi.

Türkiye’nin şehitlerini unutmayacağını belirten Vali Şahin okullara, parklara ve caddelere şehitlerin isminin verilmeye devam edileceğini ve bundan da büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti.

*Yaşadığımız Topraklar Sonsuza Dek Türk Milletinin Olacaktır*

Batman'ın Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017 tarihinde şehit olan Şenay Aybüke Yalçın ile aynı ilde görev yapma fırsatı olduğunu vurgulayan Vali Şahin; “Aybüke öğretmenin babası Sadık Yalçın, şehit öğretmenin tabutunun başında şöyle demişti. ‘Bu topraklar tarihte Türk’tü. Şimdide Türk’tür. Gelecekte de Türk kalacak. Bizi yıldıramayacaksınız.’ Şehit babasının evladının başındaki bu sözü o kadar değerli ki bu herkese büyük bir mesaj veriyor. Atatürk’ün de dediği gibi ‘Toros Dağları'nda tek bir Yörük çadırının dumanı tütüyorsa, dünyada hiçbir güç ve kuvvet bizi yenemez’ Yaşadığımız topraklar sonsuza dek Türk milletinin olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Vali Şahin ve beraberindeki heyet konuşmaların ardından açılış kurdelesini keserek anıt mezarlara karanfil bıraktı.