• SUR YAPIIIIIII
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 09 Mayıs 2024 10:24

Turizmde kaynak çeşitliliği

Turizmde kaynak çeşitliliği

Turizmde kaynak pazar çeşitliliğine değinen AKTOB Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, "Dünya turizminde yer ve söz sahibi olan Türkiye , dört saatlik uçuş mesafesinde 1,5 milyar insanın rahatlıkla ulaşabileceği bir konumda yer alıyor" dedi.

TÜRKİYE BÜYÜK YOL KAT ETTİ

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, "uçuş mesafemizin dünyanın en büyük hacme sahip kaynak pazarlarına olan yakınlığı avantajı, jeopolitik konumumuzun savaş riski yüksek Orta Doğu ülkelerine olan mesafesi de düşünüldüğünde dezavantaja dönüşüyor. Türkiye turizmi sahip olduğu mesafe avantajını değerlendirme konusunda bu güne kadar başarılı bir yol kat etti" ifadelerini kullandı.

AKTOB Başkanı Kavaloğlu, "Avrupa ve BDT ülkeleri gibi ana pazarların yanı sıra Orta Doğu, Balkanlar’dan gelen ziyaretçi
sayıları, çeşitli aralıklarda meydana gelen olumsuz gelişmelerle kesintiye uğradığını hep birlikte yaşıyoruz, sektörümüz olağanüstü koşullara dayanıklı hale geldi" şeklinde konuştu.

RUSYA - UKRAYNA SAVAŞI

2023 turizm verilerinde, en önemli iki kaynak pazarımız Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş nedeniyle bu ülkelerden beklenen milyonlarca ziyaretçi akışının kesilmesi en büyük kaybımız olduğunu söyleyen Kavaloğlu şunları söyledi; "Ancak Polonya ve İngiltere gibi pazarların yükselişi bu kayıpları telafi etti. Almanya, İngiltere, Hollanda, İsviçre, Belçika ve Fransa pazarlarında yükseliş beklentisi devam ediyor. Polonya, Romanya, Moldova ve Litvanya gibi ülkeler de potansiyeli yüksek pazarlar olurken, Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan ve Özbekistan pazarları da önemli alternatif pazarlar olarak öne çıkıyor. İran pazarı da yine uluslararası gelişmelere bağlıbüyüme beklediğimiz kaynak pazarlardan."

Haber: Yalçın KÜÇÜK