• SUR YAPIIIIIII
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 22 Nisan 2024 13:08

Turizmde hedef 18 milyon

Turizmde hedef 18 milyon

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, “2024 turizm açısından daha iyi bir yıl olacak. Yabancı ziyaretçi sayısının 2 milyona yakın artışla 18 milyon kişiye ulaşmasını bekliyoruz” dedi.

3 TURİSTTEN BİRİ ANTALYA’YA GELİYOR

Başkan Bahar, “Antalya’nın Türkiye’nin yatak kapasitesindeki payı yüzde 33 dür. Buna paralel olarak ülkemize gelen her 3 turistten 1’i şehrimize gelmektedir. Euromonitor sıralamasına göre 2023’te Dünyanın en fazla yabancı ziyaretçi çeken şehirleri arasında İstanbul ilk sırada yer alırken, Antalya’mız Londra ve Dubai’den sonra  4. sırada gelmektedir. Dünyada en çok ziyaret edilen dördüncü şehiriz ama mevcut büyümemizi sürdürebilirsek önümüzdeki yıllarda daha üst sıralarda yer alacağız” ifadelerini kullandı.

Sağlık turizmi konusunun geliştirilmesi gerektiğine vurgu yapan ATSO Başkanı Ali Bahar, şehrimize sağlık turizmi amacı ile gelen yabancı uyruklu kişilerin, geçirdikleri tıbbi girişim sonrasında, ülkelerine döndüklerinde gelişebilecek komplikasyonlar sebebiyle oluşacak ihtiyaçlarının, teminat altına alınması konusunun ayrıca ele alınması gerektiğini kaydetti.

DENİZ ÜZERİNDEKİ SANAYİ ŞEHİRLERİ

Dünyayı iyi tanımak, iyi tanımlamak ve iyi planlamak gerektiğini dile getiren Ali Bahar, “ Şu an dünyada yeni şehirler kuruluyor. Suudi Arabistan’da başlatılan NEOM girişimi ile mega şehirler kuruluyor. Katar'da, Birleşik Arap Emirlikleri’nde vizyoner turizme uygun şehirler kuruluyor. Suudi Arabistan’da 37 tane sanayi şehri kurmak için çalışmalar yapılıyor. Bazıları deniz üstünde yüzen sanayi şehirleri. Biz şu anda Suudi Arabistan’la ilgili bu konuya önemle değiniyoruz. Bu konuda çalışmalar yapıyoruz ve oradaki imkanlara nasıl ulaşabileceğimiz konusunda gelecekte meclisimizi aydınlatacağız. Oralara ihracat yaptırabiliyorsak, o imkanları üyelerimiz için uygun hale getirebiliyorsak, işte Ticaret ve Sanayi Odası burada değer katmış demektir. O zaman kendimiz için ancak başarılıyız diyebiliriz. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ’nın ne işe yaradığını göstermiş olabiliriz” şeklinde konuştu.

Haber: Yalçın KÜÇÜK