• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 16 Mart 2023 12:19

Turizmcinin kanayan yarası

Turizmcinin kanayan yarası
İyi Parti Antalya Milletvekili Aday Adayı Diyetisyen Durmuş Kaplan, Kemer İlçe Başkanı Hüseyin Çelik ve Yönetimini ziyaret etti.

İyi Parti Antalya Milletvekili Aday Adayı Diyetisyen Durmuş Kaplan, Kemer İlçe Başkanı Hüseyin Çelik ve Yönetimini ziyaret etti. Kaplan, Her Şey Dahil Sistemi’nin sağlamış olduğu ekonomik paketlerin turist açısından çekici görünmesine rağmen, esnafların turisti otelden çıkarmayan sistemden rahatsız olduklarına dikkat çekti.

İyi Parti Kemer İlçe Başkanı Hüseyin Çelik ve yönetimini ziyaret eden Antalya Milletvekili Aday Adayı Diyetisyen Durmuş Kaplan, turizm bölgesi olan Kemer’de esnafların sorunlarını dile getirdi. Her Şey Dahil Sisteminin turistler açısından elverişli ve çekici olmasına rağmen, esnafların kanayan yarası haline geldiğini söyledi. Kaplan, “Peki bu kadar iyi bir sitem olarak görülen Her şey dahil sistemi, bizi neden kaliteli hale getiremiyor?Neden hala Amerika, Fransa veya İspanya gibi ülkelerin gerisindeyiz?Bunlar akla gelen birkaç sorudan bazıları.Saydığımız ülkeleri incelediğimizde olayın bambaşka bir boyutta olduğunun farkına varıyoruz. Bu ülkeler her şey dahil sisteminin öncüleri olmakla beraber ilk öncede bu sistemden dönüşümü gerçekleştirilmiş ülkelerdir. Ülkemizde ise hala aynı sistem devam etmekte ve turizm esnafı turistleri neredeyse görememektedir. Bu da ülke ekonomisini ve özellikle esnaflar üzerinden yerel halkı zor durumda bırakmaktadır” diye konuştu.

Herşey dahil sistemi ile ülkeye kalitesiz turist geldiği için konaklama işletmelerinin kalitesinin düştüğüne vurgu yapan Kaplan, “İşletmeler ucuz malzeme alıp ucuza personel çalıştırmaya başlar ve dolayısıyla hizmet kalitesi düşer. Her sezon başında turist potansiyelinde patlama olacağı söylenir. Sezon sonunda görülür ki turizmin en büyük getirisi olan döviz her şey dahil sistemin çektiği ucuz turist sayesinde her sene azalır.Sonuç olarak Herşey dahil sistemi,turizm esnafının kanayan yarasıdır.Bugün sabah bavulunu otele bırakan müşteri Kemer’i terk edinceye kadar çarşıya inmiyor, her şeyini Otelin içerisinde ücretsiz karşılayabildiği için dışarıya ihtiyaç duymuyor,Bu kez dışarıda ki esnaf mağdur oluyor. Turist paylaşılamıyor.Yani ortada olan bir pasta var bu pastayı adil bir şekilde hiç kimse kullanamıyor.Sadece Otellerin inisiyatifine ve acentelerin inisiyatifine bırakılıyor.Artık Herşey Dahil Sistemi çökmeye başladı.Çoğu otel de bunun altında ezilmeye başladı.Bir kısım oteller artık yarım pansiyon'a dönmeye başladı.İnşallah İyi Parti iktidarında bunun fayda getirmediğini anlatıp, tamamen Avrupa Ülkelerinde uygulanan sistemle hem turizmimizi hem de turizm esnafımızı rahatlatan projeleri hayata geçireceğiz” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.