GÜNDEM Haber Girişi : 04 Haziran 2024 15:19

TUR VE TRANSFER SERVİSLERİ DENETLEN

TUR VE TRANSFER SERVİSLERİ DENETLEN

Akdeniz’in incisi, turizmin başkenti Antalya’da; 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu ile 6326 sayılı Turist Rehberliği Kanunu kapsamında hizmet veren tur ve transfer servisleri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü personeli tarafından TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği) ve  ARO (Antalya Rehberler Odası)  ile koordineli bir şekilde denetlendi. 

1618 sayılı ve 6326 sayılı Kanun kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce gerçekleştirilen denetimlerin genel amacı Antalya’ya gelen yerli ve yabancı misafirlerin can ve mal güvenliği başta olmak üzere; Antalya’da en iyi şekilde ağırlamak ve sağ salim memleketlerine/ülkelerine dönmelerini sağlamak.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden yapılan açıklamada; Düden Şelalesi, Düden Park, Cumhuriyet Meydanı, Üçkapılar, Kaleiçi, Perge Antik Kenti, Aspendos Antik Kenti ve Kurşunlu Şelalesi başta olmak üzere ilgili mevzuatlar doğrultusunda Antalya’nın her noktasında düzenli ve planlı bir şekilde denetimlerin devam edeceği belirtildi. Ayrıca Antalya Havalimanında yapılan denetimlerin Turizm Polisi ve Ulaştırma Bakanlığı personelince koordineli bir şekilde yapıldığı ifade edildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 01.01.2024-04.06.2024 tarihleri arasında binin (1000) üzerinde araç denetimi yapıldı. Yapılan bu denetimlerde 392.697₺ idari para cezası uygulandı.