• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 12 Temmuz 2022 15:09

Torosların Zirvesinde Bayramlaştı

Torosların Zirvesinde Bayramlaştı
AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, tahini ile meşhur Kaş'ın Gürsu (Köyre) Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi, bayramlaştı.

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, tahini ile meşhur Kaş'ın Gürsu (Köyre) Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi, bayramlaştı. 


TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Kurban Bayramı vesilesi ile ata yurdu Kaş'ın Gürsu (Köyre) Mahallesinde hemşehrileri bir araya gelerek bayramlaştı. 


TOROSLARDAKİ YAYLALARIMIZIN, 

HAVASI, DOSTLUĞU, SEVGİSİ BAŞKADIR…..


Milletvekili Atay Uslu, burada yaptığı sohbette , Gürsu Mahallesinin kendisinin ata yurdu olduğunu belirterek, mahallede bulunmaktan, büyükleriyle buluşmaktan onur ve huzur duyduğunu ifade etti. Mahallenin birçok sorununu çözdüklerini ifade eden Atay Uslu, “ Bizim yurdumuz Toroslardır. Torosların zirvelerinde ata yurdumda, ana-baba köyümde  güzel insanlarla bir araya gelmekten onur ve huzur duyuyorum. Havası başkadır, yeşili başkadır bizim köyün, dostluğu başkadır,

Sevgisi başkadır bizim köyün.. 

Torosların zirvelerinde halkımıza sunulan hizmetler için,  Kaş Belediye Başkanımız Mutlu Ulutaş’a teşekkür ederiz. Antalya’mıza, Kaş’ımıza, Torosların güzel köylerine gelen hizmetlere, vermiş olduğu desteklerden dolayı Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na, Çevre, Şehircilik ve İklim Değilikliği Bakanımız Murat Kurum’a, bakanlarımıza, milletvekillerimize ve il başkanımıza teşekkür ederiz. Antalya’yı Seviyoruz, Türkiye’yi Seviyoruz. “ 


MEŞHUR KÖYRE TAHİNİ


Gürsu Mahallesinin meşhur tahininin yapıldığı değirmenleri de ziyaret eden Antalya Milletvekili Atay Uslu, tahinin susamdan tahin olana kadarki aşamalarını gözlemledi. Tahinin hammaddesi olan susamı kavuran Atay Uslu, ardından kavrulmuş susamı, taş değirmende tahin haline getirerek tadına baktı.


Gürsu Mahallesinin, tahininin hem organik hem de tadının nefis olduğunu belirten Atay Uslu, "Antalya'mızın her yerinde kendini kanıtlamış farklı tatlar, farklı lezzetler, yöresel ürünler var. Köyre tahini de bunlardan bir tanesi. Yöresel ürünlerimizi Türkiye'nin ve dünyanın bir markası yapmak için çalışıyoruz." dedi.


Milletvekili Atay Uslu’ya ziyaretlerinde Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, AK Parti Kaş İlçe Başkanı Okay Bilgin ve teşkilat üyeleri eşlik etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.