• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 10 Aralık 2021 13:09

Toplu Ulaşım Esnafı İsyanda

Toplu Ulaşım Esnafı İsyanda
Antalya Esnaf Ulaşım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İnce, mazota ve yedek parçaya üst üste gelen zamların ardından ulaşım esnafının zarar ettiğini belirtirken zam sinyali verdi. Asıl çözümün zam olmadığın da sözlerine ekleyen İnce, kilometre modeline

Antalya Esnaf Ulaşım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İnce, mazota ve yedek parçaya üst üste gelen zamların ardından ulaşım esnafının zarar ettiğini belirtirken zam sinyali verdi. Asıl çözümün zam olmadığın da sözlerine ekleyen İnce, kilometre modeline dönüş çağrısı yaptı.


ESNAFA DESTEK VE KALICI ADIM BEKLENTİSİ

Ulaşıma zammın tek başına çare olmadığını sözlerine ekleyen Başkan İnce, acilen kilometre modeline geçilmesi gerektiğini söyledi. “Bekleyecek zaman kalmamıştır” diyerek Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e çağrıda bulunan Başkan İnce, “Antalya otobüs esnafına 1 Eylül 2021’de toplu taşıma esnafına yüzde 15’lik verilen zamdan sonra akaryakıta litrede 3,5 liranın üzerinde zam yapıldı. Bir otobüs günlük 100 Litre yakıt alıyor. Yedek parça Fiyatları fırsatçılar ile birlikte yüzde 200 artı. Sayın Muhittin Böcek başkanımızdan esnafa destek ve kalıcı adım atmasını bekliyoruz” dedi.


ESNAF PERİŞAN HALDE

“Esnaf ekonomik olarak eridi. Manevi olarak da çöktü” diyen Antalya Esnaf Ulaşım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İnce, “Esnafın petrolcüye lastikçiye sigortacıya, parçacıya, tamirciye, SGK ve BAĞ KUR’a borcu her geçen gün katlanarak artmaktadır. Günlük bin 150 lira gelir ile kontak kapatıyoruz. Ortalama 100 litre mazota ve çalışana verecek para bile yok yukarıda saydığım işlemlerin üstüne borç eklenmeye devam ediyor” şeklinde konuştu.


OTOBÜSLER SEFERDEN ÇEKİLİYOR

Başkan Mehmet İnce, “Bırakın Esnafın cebine para koymasını sadece şoför yevmiyesi ve mazot karşılamadığı gibi günlük 100 lira da zarar etmekteyiz.

Bu gidişat sonucu zarardan dolayı otobüsler seferden çekilmeye başlamıştır. Bu durumunda Antalya halkı zorda kalacağı aşikardır.Başta Sayın Başkanımız Muhittin Böcek ve diğer devlet yetkililerinden acil olarak esnafı rahatlatacak adım atmalarını bekliyoruz. Bekleyecek zaman kalmamıştır” ifadelerini kullandı.


Yalçın KÜÇÜK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.