• SUR YAPIIIIIII
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 18 Aralık 2023 16:12

TOPLU KATİALM MI VAR?

TOPLU KATİALM MI VAR?

Son dönemde sokak hayvanlarının insanlara saldırdığı şeklindeki haberler artmaya başladı. Hayvanseverler ise suçu belediyelere atıyor. Hayvanseverlere göre, belediyeler kısırlaştırma işlemini yapmadığı için sokakta hayvan sayısı artıyor.

HAYVANSEVERLER AYAKLANDI

Sokak köpeklerinin insanlara saldırmaya başlaması ile birlikte bazı belediyelerin sokak köpeklerini topladığı, toplanan sokak köpeklerinin sahiplendirileceği, sahiplendirilmeyen köpeklerin ise uyutulacağı iddiaları hayvanseverleri ayaklandırdı. Antalya’da da sokak köpeklerinin sayısında her geçen gün artış olduğu gözlemlenirken belediyelerin hayvan barınaklarının yetersiz oluşu sorunu büyütüyor. Antalya’nın diğer ilçelerinden toplanan köpeklerin de merkezde ormanlık alanlara bırakıldığı dile getiriliyor.

BIRAKIN BİZ BESLEYELİM

Her belediyenin kullandığı kulak küpesinin rengi farklı olurken aslında sokaktaki küpeli köpeklerin hangi belediye tarafından sokaklara bırakıldığı da belli. Hayvanseverlere göre sokaktaki hayvan olaylarının artmasının iki nedeni var. Bunlardan bir tanesi belediyelerin sokak köpeklerini toplayarak kısırlaştırma yapmaması olurken bir diğeri de mama fiyatlarının yüksekliğinden dolayı ilgili kurumların yeteri kadar besleme yapmaması. Hayvanseverler mama fiyatlarındaki KDV’nin indirilmesi ile birlikte gerekirse hayvanseverlerin sokak hayvanlarını besleyebileceklerini dile getiriyor.  

AÇ OLMAYAN KÖPEK SALDIRMAZ

Ankara’dan sonra Adana’da da sokak köpeklerinin toplandığı iddiaları üzerine hayvansverler sosyal medyadan tepkilerini dile getirmeye başladı. Antalya’da şu ana kadar sokak köpeklerinin toplandığı şeklinde bir duyum olmadığını dile getiren hayvanseverler “Hayvanları toplamakla bu işin önüne geçemeyeceksiniz çünkü toplama yapmayan Belediyeler yüzünden üreme devam edecek. Mama fiyatlarını düşürün besleme yapalım aç olmayan hayvan saldırmaz. Kısırlaşmaya önem vermeyen belediyeler yüzünden sokakta üremeler çoğaldı’ denildi.

Haber: Yalçın KÜÇÜK