• SUR YAPIIIIIII
EKONOMİ Haber Girişi : 14 Eylül 2022 20:50

TOKİ'den 100 Bin TL'ye Arsa

TOKİ'den 100 Bin TL'ye Arsa
TOKİ arsa başvuru şartları ve e devlet başvuru ekranı: 100 bin arsa atışı hangi illerde, nerede, fiyatları ne kadar? TOKİ arsa başvurusu nasıl yapılır?

TOKİ arsa fiyatları ve başvuru ücreti gibi merak edilen bilgiler Başkan Erdoğan'ın açıklaması ardından şekillenmeye devam ediyor. Sosyal konut projesi kapsamında altyapılı 100 bin arsa satışa çıkarılacak. TOKİ arsa başvuru şartları ve tarihleri hakkında merak edilen her şey toki.gov.tr üzerinden paylaşıldı. Peki, TOKİ arsa başvurusu nereden ve nasıl yapılır, arsalar nerede? İşte, TOKİ arsa başvuru e devlet ekranı…

TOKİ ARSA BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Hükümetin ev fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar nedeniyle mağduriyetle karşılaşan vatandaşların sorunlarını çözmek amacıyla hazırladığı, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi resmen başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, projenin 250 bin konut, 100 bin altyapılı konut arsası içerdiğini açıklamıştı.

Geçtiğimiz gün TOKİ arsa başvuru şartları belli oldu!

Sosyal konut projesi başvuruları Ekim ayı sonuna kadar devam edecek. Başvurular 14 Eylül - 31 Ekim 2022 tarihleri arasında Ziraat Bankası, Halkbank şubeleri ve e-Devlet üzerinden alınacak.

2022 TOKİ ARSA BAŞVURU ŞARTLARI

• T.C. Vatandaşı olmak.

• 18 yaşını doldurmuş olmak.

• O Belediye sınırları içerisinde ikamet etmek.

Tahsis edilecek arsalar, Büyükşehir Merkez ilçelerden herhangi birisinde ise Merkez ilçelerden herhangi birisi sınırı içinde ikamet etmek. Diğer Belediyelerde ise arsa tahsisi öngörülen Belediye sınırları içerisinde ikamet etmek.

• Yoksul ve dar gelirli olmak. (Aylık Gelir Durumu 16.000 TL'nin altında olması)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.