• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 28 Mart 2024 10:20

TKDK Antalya İrtibat Ofisi açıldı

TKDK Antalya İrtibat Ofisi açıldı

Kaynağını AB ve Türkiye fonlarının oluşturduğu IPARD hibe desteklerinin 81 ile yaygınlaştırılması kapsamında, programın yürütücüsü Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Isparta İl Koordinatörlüğüne bağlı Antalya İl İrtibat Ofisi açılmış ve faaliyetlerine başladı.

 

IPARD Programı kapsamında tarım ve hayvancılık başta olmak üzere kırsal alanda 9 ana başlıkta yapılacak yatırımlara yüzde 50-75 arasında hibe destek sağlanıyor. Desteklenen sektöre göre değişmekle birlikte proje bütçeleri 5.000 Euro ile 3.000.000 Euro arasında farklılık göstermekte. Aynı zamanda vergi muafiyetinin de olduğu destekler ile ilgili ayrıntılı bilgiye kurumsal iletişim kanallarından ulaşılabilmekte.

 

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 2024 yılının ilk çağrısı olan IPARD III programı Birinci Başvuru Çağrı ilanına 21 Mart 2024 itibariyle çıkarken başvuru sahiplerine uygun harcamalar karşılığında sağlanacak olan mali desteğin kaynağı ise, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanından oluşturulan IPARD Programı Fonu konumunda. Bu destek “Kamu Katkısı” olarak adlandırılmakta iken bu kamu katkısı, program çerçevesinde gerçekleşmiş yatırımlar için geri ödemesiz olarak kullandırılacak.

 

  •  

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Isparta İl Koordinatörü Prof. Dr. Süleyman GÜLCÜ, yaptığı açıklamada, “TKDK Antalya İrtibat Ofisinin açılması ile beraber Antalya’nın da desteklenen iller arasına girdiğini ve IPARD III Programı'nın tarım ve kırsal kalkınma alanında önemli bir fırsat sunduğunu söyledi. GÜLCÜ, "IPARD III Programı, tarım sektöründeki girişimcileri ve işletmeleri destekleyerek, kırsal ekonomimizin güçlenmesine katkı sağlayacaktır." dedi. 

 

Gülcü, “Program kapsamında desteklenen sektörler arasında kanatlı eti üreten tarımsal işletmeler, süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, kırmızı et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, meyve ve sebze ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması gibi alanlar bulunmaktadır” ifadelerini kulllandı.

 

Başvuru süreci ve detayları hakkında bilgi veren Gülcü, "Başvuru çağrı ilanı 21 Mart 2024 tarihinde yayımlanmış olup, Başvuruların son teslim tarihi 09 Mayıs 2024’dür. İlgilenen girişimciler ve işletmeler, www.tkdk.gov.tr internet adresinden detaylı bilgilere ulaşabilirler. Ayrıca, başvuru süreci ile ilgili her türlü soruları ve bilgi taleplerini Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Antalya İrtibat Ofisi'ne iletebilirler." şeklinde konuştu. 

 

Gülcü, IPARD III Programı'nın bölge ekonomisine sağlayacağı katkılar ve desteklenen yatırım alanları hakkında detaylı bilgilere www.tkdk.gov.tr adresinden ulaşılabileceğini vurguladı.