• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 13 Kasım 2020 12:49

TBMM’de Antalya’nın Tarımsal Gücü Üzerine Konuştu

TBMM’de Antalya’nın Tarımsal Gücü Üzerine Konuştu
Ak Parti Milletvekili Atay Uslu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Antalya çiftçisini anlattı: “Antalyalı çiftçi kendi sofrasına koymadığını, Türkiye’nin sofrasına da koymaz.

Ak Parti Milletvekili Atay Uslu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Antalya çiftçisini anlattı:  “Antalyalı çiftçi kendi sofrasına koymadığını, Türkiye’nin sofrasına da koymaz.

Antalyalı çiftçilerimiz kendi çocuklarına yedirmediğini, ülkemize yedirmez.”

Ak Parti Antalya Milletvekili ve TBMM Akdeniz-Pa Komisyonu Başkanı Atay Uslu, TBMM Genel Kurulu’nda Antalya’nın tarımsal gücü hakkında konuştu.

Çiftçiliğin zor olduğu kadar saygın ve değerli bir meslek olduğunu belirten Uslu, Antalya’da üretilen tarımsal ürünlerin çeşitliliği ile 19 Ekim’de Finike ve Kumluca ilçelerinde yaşanan afet hakkında bilgiler verdi.

Milletvekili Atay Uslu konuşmasında şunları ifade etti:

ANTALYA’NIN HER İLÇESİ AYRI BİR TARIM MARKASIDIR 

“Antalya’mız yaklaşık 150 bin tarım işletmemizle üretiyor. Antalya’da çiftçilerimiz yılın 12 ayı üretim yapıyor, yazın yaylada kışın sahilde ara vermeden üretmeye devam ediyor.

Antalya’nın her ilçesi ayrı bir tarım markasıdır.

Üreten Antalyalı çiftçilerimize gönülden şükranlarımızı sunarız.

ANTALYALI ÇİFTÇİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ.  

Türk tarımı bugün Avrupa’nın en büyüğü haline gelmiştir. Tarımda Türkiye’ye olduğu gibi Antalya’ya da 17 yıldır destekler vermeye devam ediyoruz. Son 17 yılda Antalya’nın bitkisel üretim değerini 10 kat arttırdık. Antalyamız, 14 Milyar liralık bitkisel üretim ile Türkiye birincisi konumdadır.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükûmetleri, 2002'den bu yana çiftçilerimize, sahip çıkmıştır ve çıkmaya da devam edeceğiz.

AKILLI ARILAR, FAYDALI BÖCEKLER 

Antalyalı çiftçimiz bilinçli, doğal üretim yapmaktadır.

Zaman zaman farklı medya mecralarında tarımsal ürünlerimiz hakkında hormonludur, kalıntı vardır gibi yalan yanlış bilgiler verilmektedir.

Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olan bu mecraları Antalya’mıza, seralarımıza, bahçelerimize davet ediyoruz.

Çiftçilerimizi gördükten sonra haber yapmalarını bekliyoruz.

25 Yıl önceki üretim sistemi de modeli de artık yok.

Tarım ve Orman bakanlığımız her aşamada kontrolleri yapmaktadır.

Bugün Antalya seralarında tozlaşma Akıllı Arılar ile yapılmaktadır.

Zararlılarla mücadele kimyasallarla değil faydalı böcekler ile yapılmaktadır.

Antalyalı çiftçi kendi sofrasına koymadığını, Türkiye’nin sofrasına da koymaz.

Antalyalı çiftçilerimiz kendi çocuklarına yedirmediğini, ülkemize yedirmez.

TARSİM’İ GENİŞLETME KONUSUNDA ÇALIŞIYORUZ 

19 Ekim tarihinde Finike ve Kumluca ilçelerimizde dolu, şiddetli rüzgâr ve hortum afeti meydana gelmiştir. Afet sonrası 2 ilçemizde toplam 10 bin dönüm narenciye bahçesi, 9 bin dönümde sera zarar görmüştür. Biz çiftçinin zor zamanlarında yanında olduk, olmaya devam edeceğiz.

Antalya da 2020 yılı içerisinde örtü altına 41 Milyon, Bitkisel üretime 16 Milyon olmak üzere 57 milyon lira bitkisel üretim için sigorta kapsamında ödeme yapılmıştır.

Bir taraftan Tarım Sigortası hususunda çiftçiyi bilinçlendiriyoruz, bir taraftan da sigorta yaptırma konusunda ki bürokratik engelleri ortadan kaldırıyoruz. TARSİM’i genişletme konusundaki çalışmalarımız da devam ediyor. Sözlerimin sonunda çalışkan çiftçilerimize, bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz

İyi ki, üreten toprağı berekete çeviren çiftçilerimiz var...”


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.