ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 06 Haziran 2024 10:30

Tatiliniz zehir olmasın!

Tatiliniz zehir olmasın!

Kurban Bayramı öncesinde tatil planları yapan vatandaşlara önemli bir uyarı geldi. Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, tatil planları yapan vatandaşları sahte tatil sitelerine karşı dikkatli olmaya çağırdı. Gündüz, dolandırıcıların bayram öncesi adeta fazla mesai yaptığını belirterek, "Tatil yapayım derken tatiliniz zehir olmasın" dedi.

HEDEFTE TATİLCİLER VAR

Neşet Gündüz, bayram tatili öncesinde sahte tatil sitelerinin sayısında artış gözlendiğini ifade etti. Gündüz, "Dolandırıcılar, özellikle yoğun tatil dönemlerinde vatandaşları kandırmak için her türlü yöntemi deniyorlar. Sahte web siteleri ve cazip fiyatlarla tatilcileri tuzağa düşürmeye çalışıyorlar" şeklinde konuştu.

GÜVENİLİR SİTELER TERCİH EDİLMELİ

Gündüz, vatandaşların tatil rezervasyonlarını yaparken dikkat etmeleri gereken noktaları da paylaştı. "Tatil rezervasyonlarınızı yaparken mutlaka güvenilir ve bilinen siteleri tercih edin. Özellikle çok cazip fiyatlar sunan ve yeni açılmış sitelere karşı temkinli olun. Rezervasyon yapmadan önce sitenin güvenilirliğini araştırın, yorumları okuyun ve mümkünse müşteri hizmetleri ile iletişime geçin" dedi.

ÖDEME YÖNTEMLERİNE DİKKAT!

Ödeme yöntemlerinin de dikkat edilmesi gereken önemli bir konu olduğunu vurgulayan Gündüz, "Sadece güvenli ödeme yöntemlerini kullanın. Kredi kartı bilgilerinizi paylaşırken sitenin SSL sertifikası olduğundan emin olun. Havale veya EFT gibi yöntemlerle ödeme yaparken daha dikkatli olun" diye konuştu.

TÜKETİCİ HAKLARI VE ŞİKAYET YOLLARI

Gündüz, tüketicilerin haklarını korumak için neler yapabileceklerini de anlattı. "Eğer dolandırıldığınızı düşünüyorsanız, derhal ilgili mercilere başvurarak durumu bildirin. Tüketici hakem heyetlerine ve ilgili kuruluşlara şikayette bulunun. Ayrıca, bu tür olaylarla karşılaşmamak için sürekli olarak tüketici bilgilendirme ve farkındalık çalışmaları yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber: Yalçın KÜÇÜK